• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Με καύσωνα έξω από την Κουμουνδούρου οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Αυγής και του Κόκκινου

    Απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Αυγής» και του «Κόκκινου» έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Αυγής» και του «Κόκκινου» έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ


    Νέα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν σήμερα απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Αυγής» και του «Κόκκινου», αντιδρώντας στις περικοπές που δρομολογεί η ηγεσία του κόμματος.

    Έξι λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα, η δημοσιογράφος Τζούλη Τσίγκα έκανε ανάρτηση στα social γράφοντας: «Staycation απλήρωτοι έξω από την Κουμουνδουρου», περιμένοντας εν μέσω καύσωνα για να τους δεχτούν στην Πολιτική Γραμματεία. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Κασσελάκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς να τους συναντήσει.

     

    Η κινητοποίηση απέναντι από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου ξεκίνησε στις 13.30, την ώρα που στο εσωτερικό συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία. Την ίδια ώρα, πραγματοποίησαν στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», που επίσης, κατά πληροφορίες, μπαίνει σε δίνη περικοπών.

    «Η εφημερίδα έχει ιστορία, οι εργαζόμενοι δεν βάζουμε τελεία» και «εδώ, εδώ και κάθε μέρα εδώ, μέχρι να πληρώσει το αφεντικό» είναι τα δυο βασικά συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

    Οι εργαζόμενοι της «Αυγής», μεταξύ άλλων, ζητούν να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και να μη γίνουν περικοπές, να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα και να μην συρρικνωθεί ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο».

    Οι εργαζόμενοι της «Αυγής» θα πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας την Τετάρτη 17/7, από τις 12.00 έως τις 16.00 «προκειμένου να κάνουμε νέα γενική συνέλευση και να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας εκτιμώντας παράλληλα το αποτέλεσμα των διεργασιών της Πολιτικής Γραμματείας αναφορικά με το μέλλον της εφημερίδας», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Βόνιτσα: Φωτιά στην περιοχή Ανακτόριο

    ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές η Ελλάδα την Τετάρτη με επανέκδοση 5ετους ομολόγου

    Μενδώνη: Κανένας Πολάκης δεν έχει δικαίωμα να εντέλει καμία Μαρία ‘να το βουλώσει’



    ΣΧΟΛΙΑ