ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το θέμα της αναγνώρισης του εγκλήματος με σεξιστικά χαρακτηριστικά και της ενσωμάτωσης του όρου «γυναικοκτονία» στην ελληνική έννομη τάξη επανέφεραν, μέσω κατάθεσης τροπολογίας, 22 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Εντός της τροπολογίας, η οποία κατατέθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης επί νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με αφορμή ένα ακόμη ειδεχθές έγκλημα με θύμα νέα γυναίκα, επισημαίνεται ότι η αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας κατά τα τελευταία έτη είναι κατακόρυφη, ενώ η «διεθνής εικόνα της χώρας μας όσον αφορά τα εν λόγω ζητήματα είναι άκρως αποθαρρυντική».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ειδικότερα τα εξής: «Καταθέσαμε εκ νέου τροπολογία για την αναγνώριση του όρου ”γυναικοκτονία” και την αναγνώριση των εγκλημάτων με σεξιστικά χαρακτηριστικά. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, η Κυβέρνηση αρνείται επίμονα να αντικρίσει τη σκληρή πραγματικότητα του καταιγισμού περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ιδίως εις βάρος γυναικών. Καθήκον της Πολιτείας οφείλει είναι να τεθεί ένας φραγμός στην κακοποιητική συμπεριφορά. Ελάχιστη υποχρέωσή μας είναι να σηκώσουμε ένα νομοθετικό ανάχωμα απέναντι στις συγκεκριμένες εγκληματικές συμπεριφορές».
Διαβάστε επίσης:
10.675 επερχόμενοι πλειστηριασμοί αναμένονται το επόμενο εξάμηνο, αξίας άνω του 1 δισ.
Στασινός: Αλλαγές σε χρηματοδότηση σε χρηματοδότηση – νομοθεσία, πρότεινε ο πρόεδρος του ΤΕΕ
Μιτζάλης (ΑΒΑΞ): «Το know how απαραίτητο για την επιτυχία των έργων»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Road show στις ΗΠΑ για επενδυτές – Τα τρία δυνατά χαρτιά του Πιερρακάκη
- Τατιάνα Βουρέκα – Πεταλά: H εγγονή του εφοπλιστή Καρρά που τιμά την ελληνική σημαία
- Το σχέδιο για τις συνεταιριστικές τράπεζες Ηπείρου, Χανίων, Θεσσαλίας, Καρδίτσας – Τι λέει στο mononews o Γιάννης Στουρνάρας
- Σοφία Γιαννικοπούλου: Η πρώην κυρία Κούστα που κατορθώνει πάντα να εντυπωσιάζει
