Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για αυξήσεις στις συντάξεις είναι «μια μεγάλη απάτη»

Γιώργος Γαβρήλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

«Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο OPEN, η κα. Κεραμέως υποσχέθηκε με μεγάλη ευκολία μια νομοθετική ρύθμιση που θα κάνει «μαγικά» για τις συντάξεις, ειδικά στο μείζον ζήτημα των περαιτέρω μειώσεων που θα υποστούν οι συνταξιούχοι λόγω της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης», αναφέρει δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναλυτικότερα:

«Οπως έγινε αντιληπτό, στο Υπουργείο Εργασίας προσανατολίζονται να βάλουν «πλαφόν» στα ποσά των αυξήσεων που αναμένεται η Κυβέρνηση να δώσει από το 2025, έτσι ώστε να μην ξεπερνάνε το ποσό των 1.400 ευρώ, από το οποίο και μετά εφαρμόζεται η ΕΑΣ. Με λίγα λόγια η Υπουργός μας είπε ότι θα είναι σαν να παίρνεις αύξηση, αλλά επειδή θα σου μειωθεί η αύξηση, θα πρέπει να πεις και ευχαριστώ!

Όπως επισημαίνει με σημερινή του ανακοίνωση το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), οι εξαγγελίες της Υπουργού είναι μια μεγάλη απάτη που οδηγεί, πάλι, σε μειώσεις συντάξεων. Τα μαθηματικά είναι απλά: ας πούμε ότι εφαρμόζεται αύξηση 2.5% στις συντάξεις Ιανουαρίου του 2025 και ας πούμε ότι ένας συνταξιούχους έπαιρνε 1.390 ευρώ μικτά.

Με την κυβερνητική πολυδιαφημισμένη αύξηση, θα έπρεπε να δει στον λογαριασμό του συν 34,75€ περίπου τον μήνα. Επειδή όμως αυτό θα σήμαινε υπέρβαση του ορίου και ενεργοποίηση της ΕΑΣ, τελικώς, η απώλεια θα ήταν 42,74 ευρώ! Και πως τελικώς θα έρθει η κυβέρνηση με την νέα νομοθετική ρύθμιση να «διορθώσει» αυτή την αδικία; Θα του δώσει μόνο 9,73€ αύξηση, για να μην ξεπεράσει τα 1.400€. Δηλαδή θα του «πετσοκόψει», από αυτά που δικαιούται, περίπου 25€!

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες ζητάει από την Κυβέρνηση την άμεση κατάργηση της ΕΑΣ. Μάλιστα αυτή η πρόταση είναι ενταγμένη ήδη στο πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μαζί με άλλα μέτρα για την αύξηση των συντάξεων και την αξιοπρεπή διαβίωσή των συνταξιούχων.

Σε μια εποχή που οι συνταξιούχοι βάλλονται συνεχώς από τις αυξήσεις στα φάρμακα, στις ιατρικές δαπάνες, στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, η ΝΔ στέκεται απαθής, παρακολουθώντας την συνεχή εξαθλίωση του επιπέδου ζωής τους. Έχει φτάσει ακόμη στο σημείο να λέει ψέματα για δήθεν αυξήσεις, που τελικά είναι αέρας κοπανιστός στην καλύτερη, ενώ στην χειρότερη θα σημάνουν περαιτέρω μειώσεις για κάποιους.

Ως εδώ με αυτόν τον εμπαιγμό. Ως εδώ με την εξαπάτηση των ανθρώπων της απόμαχης εργασίας».

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Στα €94,5, εκατ. ο κύκλος εργασιών το εξάμηνο – Στα €3,8 εκατ. τα EBITDA

Μπενιαμίν Νετανιάχου προς Ιρανούς: Δεν υπάρχει περιοχή στη Μέση Ανατολή όπου το Ισραήλ δεν μπορεί να φθάσει

Motor Oil: Πώς απαντά η εταιρεία στο βαρύ πρόστιμο 9,2 εκατ. της Επιτροπής Ανταγωνισμού