Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ερώτηση του κ. Κακλαμάνη επισημαίνει τις κύριες παθογένειες της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς μιλά από το βήμα της Βουλής

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

«Αν και όψιμα, η κοινοβουλευτική ερώτηση του Ν. Κακλαμάνη προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκη, επισημαίνει τις κύριες παθογένειες της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει αναδείξει με συστηματικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επαναφέρει στη ρητορική και των συμπολιτευόμενων βουλευτών τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ξαναβάζει δηλαδή μετά από την ενεργειακή κρίση των τελευταίων ετών αυτό το οποίο η αντιπολίτευση επίμονα τονίζει. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη συγκρότηση ενός πανίσχυρου καρτέλ στον χώρο της ενέργειας, κατάφερε να υπονομεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ κι έχει μετακυλήσει όλο το βάρος στους καταναλωτές», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει:

«Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά πως η μόνη λύση είναι να μπει επιτέλους πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, να φορολογηθούν τα συσσωρευμένα υπερκέρδη στο 90% και να σταματήσει η κυβέρνηση το χάιδεμα των ολιγοπωλίων που οδηγεί σε ακραία οικονομική αφαίμαξη την κοινωνία».

Διαβάστε επίσης:

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια της Βάσως Παπανδρέου

Cenergy: Στο Χρηματιστήριο Αθηνών τα στελέχη της, μετά την αύξηση ΑΜΚ 200 εκατ. ευρώ

Οι πολλαπλές δυνατότητες που έχει ο εγκέφαλος των ανθρώπων μετά τα 60