Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για τον Πάτση

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Πολυμέτωπη επίθεση προς τη κυβερνητική πλευρά εξαπολύει τις τελευταίες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Μετά την ερώτηση του Α. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για τις υποκλοπές,  πήραν τη σκυτάλη 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν να στριμώξουν τη κυβέρνηση για τον πρωην γαλάζιο βουλευτή Α. Πάτση. Με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Κατρούγκαλου και της γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Όλγας Γεροβασίλη.

55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια σύμφωνα με την οποία ο μέχρι πρότινος βουλευτής της ΝΔ, κ. Ανδρέας Πάτσης τον Οκτώβριο 2020  είχε επίσημες επαφές με ανώτατους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του Κοσσόβου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  από τις ανακοινώσεις των αξιωματούχων του Κοσσόβου  προκύπτει  ότι οι επαφές του βουλευτή είχαν επίσημο χαρακτήρα, στις οποίες ο τελευταίος μιλούσε για λογαριασμό της χώρας και μάλιστα όχι στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής διπλωματίας, εφόσον όλες οι συναντήσεις αυτές έγιναν με εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας. Ιδιαίτερη εντύπωση,  όπως λένε, προκαλεί το γεγονός ότι κ. Πάτσης παράλληλα προωθούσε και τα συμφέροντα της εταιρίας του.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή  οι 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτάται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εάν:

· Είχε οποιαδήποτε εμπλοκή το γραφείο του Πρωθυπουργού ή μεμονωμένα στελέχη του στην προετοιμασία των παραπάνω συναντήσεων;

·Ήταν ενήμερη η Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ και η αρμόδια διπλωματική αρχή στο Κόσοβο για τις παραπάνω συναντήσεις, πολιτικές και επιχειρηματικές, του βουλευτή και είχαν ρόλο στον προσδιορισμό τους;  Αν η απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση είναι αρνητική, σε ποιες ενέργειες προχώρησε το Υπουργείο όταν έλαβε γνώση ότι πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις αυτές και ανακοινώθηκαν από τους επίσημους λογαριασμούς των αξιωματούχων του Κοσόβου, ως επίσημες συναντήσεις με εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.

Διαβάστε επίσης

Χαμηλές προσδοκίες από την επίσκεψη της επιτροπής PEGA της Ευρωβουλής στην Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η εταιρία της Ρ. Πιτσίκα δεκαπλασίασε τα κέρδη της μέσα σε 1 χρόνο – Βραχίονας του κράτους ΙΧ του Μητσοτάκη