• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Νέα ήττα Κασσελάκη – «Έκπτωτος» με ψήφους 17-1-1, έκρινε η Πολιτική Γραμματεία

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    «Έκπτωτο» με ψήφους 17 υπέρ, 1 κατά και μία αποχή έκρινε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τον Στέφανο Κασσελάκη.

    Κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη,  η Ράνια Σβίγκου φέρεται να εξήγησε πως ο Στέφανος Κασσελάκης της έθεσε θέμα και για το αν είναι Πρόεδρος ο ίδιος, κι όχι μόνο αν είναι υπεύθυνος φορολογικά και ποινικά.

    Παράλληλα, ο  Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης φέρεται να διέψευσε τα όσα διέρρεαν νωρίτερα από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη περί απάντησης του πως ο πρώην πρόεδρος παραμένει υπεύθυνος νομικά και φορολογικά. Ειδικότερα, ο κ. Μαυροκεφαλίδης φέρεται να μετέφερε προς την Πολιτική Γραμματεία ότι στη σχετική ερώτηση που του τέθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη για το ποιος είναι διοικητικά και φορολογικά υπεύθυνος του κόμματος,  του απάντησε ότι «εγώ ο Μαυροκεφαλίδης είμαι υπεύθυνος». Επίσης, ο Διευθυντής του κόμματος φέρεται να είπε προς τα κορυφαία στελέχη πως ο κ. Κασσελάκης του είπε «άνοιξέ μου το γραφείο μου».

    Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Τζάκρη φέρεται να προειδοποίησε πως το θέμα της έκπτωσης Κασσελάκη θα φτάσει στα δικαστήρια.

    Αναλυτικά η απόφαση  της Πολιτικής Γραμματείας

    H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος.

    Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών.

    Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν.

    Διαβάστε επίσης

    Κασσελάκης-Πρώτο μήνυμα μετά την έκπτωση: Γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες – Είμαι εδώ

    Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5%

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Έρχονται αυξήσεις στο νερό»



    ΣΧΟΛΙΑ