• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Απάντηση στην κυβέρνηση για τα Τέμπη

    • NewsRoom
    88η ΔΕΘ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΠΑΠΠΑΣ Ν ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

    Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Νίκος Παππάς (Δ) απαντάει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ


    «Δεν περιμέναμε αντίδραση ουσίας από το κόμμα του οποίου ηγείται ο αρχιτέκτονας και αυτουργός της συγκάλυψης γύρω από το έγκλημα των Τεμπών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης»,

    αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει: «Όσο και να προσπαθούν, η αλήθεια θα λάμψει και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν».

    Νωρίτερα κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα εργαλειοποίησης του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, με σκοπό να «αποφύγει τα πολιτικά του αδιέξοδα» με αφορμή την πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών.

    Συγκεκριμένα, κύκλοι του κυβερνώντος κόμματος τόνισαν ότι «για μία ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, το οποίο ερευνάται από τη Δικαιοσύνη» σημειώνοντας πως «είναι σαφές ότι και η νέα απόπειρα εργαλειοποίησης της υπόθεσης, που χρησιμοποιείται ως ”πυροτέχνημα” από την αξιωματική αντιπολίτευση για να αποφύγει τα πολιτικά της αδιέξοδα, στερείται κάθε νομικής και ουσιαστικής βάσης».

    Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι «θα απαντήσουμε αναλυτικά, όταν θα υπάρξει επίσημο αίτημα» και σημείωσαν: «Δεν μπορούμε, όμως, να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα 50 χρόνια της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, βλέπουμε έναν πολιτικό, που έχει καταδικασθεί αμετάκλητα και με ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για αδίκημα ιδιαίτερης ηθικής απαξίας, να δηλώνει ότι θα καταθέσει αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής».

    Διαβάστε επίσης:

    Βία ανηλίκων: Σε 35.559 υποθέσεις έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε ανήλικους από το 2021

    MED9-N. Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος διαδραματίζει γεφυροποιό ρόλο ειρήνης και σταθερότητας

    Η Διακήρυξη της 11ης Συνόδου Κορυφής των MED9 στην Πάφο



    ΣΧΟΛΙΑ