Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής Σπίρτζη – Συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας

Χρήστος Σπίρτζης

Χρήστος Σπίρτζης

Βαρομετρικό χαμηλό στην Κουμουνδούρου, με την επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνεδριάζει, προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο λήψης πειθαρχικών μέτρων σε βάρος του Χρήστου Σπίρτζη.

Το ενδεχόμενο παραπομπής του πρώην υπουργού προς διαγραφή είναι ορατό, ενώ έχει προηγηθεί η καταγγελία 70 μελών της Κουμουνδούρου εναντίον του.

“Λειτουργεί από την πρώτη μέρα που δεν εκλέχτηκε βουλευτής και ιδίως μετά την εκλογή του νέου προέδρου, με ατομική ατζέντα, αμφισβητώντας ανοιχτά τόσο την επάρκεια του νεοεκλεγέντος προέδρου να επιτύχει το στόχο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές όσο και τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον κυρίαρχο πόλο που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη και της νεοδεξιάς. Αυτές οι ενέργειες πληγώνουν τόσο την ενότητα του κόμματος όσο και το φρόνημα των χιλιάδων μελών και απλών φίλων του κόμματος, σε μία περίοδο που η παράταξη προσπαθεί να ορθοποδήσει, από την τελευταία διάσπαση”, ανέφεραν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την παραπομπή του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας “με το με το ερώτημα της διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ…για αντικαταστατική, αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά πέρα από κάθε έννοια συντροφικότητας, συμπερίληψης και συλλογικότητας”.

Ο πρώην υπουργός εκφράζει, σε δημόσιες τοποθετήσεις του, την πεποίθηση ότι δε θα διαγραφεί. “Δε διαγράφεται κάποιος στα δημοκρατικά κόμματα, επειδή λέει τη γνώμη του”, σημείωσε (Open) ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος δε θα δώσει το “παρών” στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας. “Νομίζω ότι αυτό που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό να υπάρχει με ευθύνη μίας συγκεκριμένης ομάδας, μία ενασχόληση στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στα πολιτικά εγκλήματα που κάνει η κυβέρνηση είναι πολύ λάθος τακτική και την πληρώσαμε στις πρόσφατες ευρωεκλογές”, ανέφερε ο πρώην υπουργός.

“Η επιτροπή δεοντολογίας συνεδριάζει σχεδόν κάθε Τρίτη. Επομένως δεν έχουμε εκτάκτως ένα πειθαρχικό, είναι προγραμματισμένη. Ο κ. Σπίρτζης έχει στείλει γραπτό κείμενο στην επιτροπή Δεοντολογίας, δεν γνωρίζω το περιεχόμενο. Εξ’ όσων αντιλήφθηκα από τις χθεσινές δηλώσεις του, θεωρεί ότι δεν είναι τόσο σημαντικό να δώσει εξηγήσεις στην επιτροπή δεοντολογίας και ότι είναι καλύτερα, να εκφράζει τις απόψεις του για μείζονα ζητήματα δημοσίως. Είναι θέμα του κ. Σπίρτζη, και της επιτροπής δεοντολογίας πώς θα αξιολογήσει την μη προσέλευση του κ. Σπίρτζη, και το όλο θέμα που έχει προκύψει μετά την καταγγελία που έχει γίνει”, είπε (Mega) από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά.

Διαβάστε επίσης

ΕΣΠΑ: Υψηλή ζήτηση για το πρόγραμμα «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις» -565 επιχειρήσεις «ζήτησαν» χρηματοδότηση

Τζιτζικώστας: Οι 3+1 μυστικές συναντήσεις που κλείδωσαν τη μετακίνησή του στο Κολλέγιο των Επιτρόπων

Συγχαρητήρια Σακελλαροπούλου σε Καραλή: Όλη η Ελλάδα πέταξε μαζί σου