Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανένδοτος σε κάλπες και πρόταση μομφής ο Κασσελάκης, παρέπεμψε Πολάκη και «87» στο συνέδριο

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Ανένδοτος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στα αιτήματα Πολάκη, Γεροβασίλη και «87» για προσφυγή στην βάση για εκλογή αρχηγού, ο ίδιος παρέπεμψε οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία στο συνέδριο, στις 6 Οκτωβρίου.

Μετά από 1,5 ώρα, στις 15:30 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, η οποία διεξήχθη σε έντονους τόνους και αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Κασσελάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ  ο Παύλος Πολάκης ζήτησε πρόωρες εσωκομματικές εκλογές.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας άρχισε λίγο πριν τις 14:00, ενώ σε αυτήν θα αναλύονταν οι αλλαγές που πρότεινε σε Καταστατικό και όνομα του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης, τελικώς αυτό δεν αναμένεται.

Η Επιτροπή Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει ατομικά το κάθε ένα από τα 50 άρθρα του νέου καταστατικού κάτι που προμηνύει πως το νέο καταστατικό θα είναι θέμα συζήτησης σε μεταγενέστερο στάδιο.

Νωρίτερα, Όλγα Γεροβασίλη και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας κατά την συνεδρίαση της ΠΓ, ζήτησαν από τον Στέφανο Κασσελάκη, να κηρύξει ο ίδιος πρόωρη προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες. Στις τοποθετήσεις αυτές συμφώνησε και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος έκανε λόγο για άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες, τονίζοντας πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς ο οποίος φαίνεται να μην είναι θετικός στο ενδεχόμενο πρότασης μομφής, ενώ όπως έλεγε σε συνομιλητές του, «θα πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τα μέλη» σημειώνοντας δε πως δεν θα έπρεπε να γίνει προεδρική εκλογή.

Αποχωρώντας από την Κουμουνδούρου, ο Παύλος Πολάκης τόνισε πως «οι απόψεις μου είναι κρυστάλλινες και τις λέω στα όργανα».

Από την πλευρά της η κυρία Νοτοπούλου, σημείωσε πως «υπάρχει πρόβλημα δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε, υπάρχει πλήρης διάλυση του κόμματος με ευθύνη της ηγεσίας».

Ο πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας τελευταίος και αφού είχαν τοποθετηθεί όλοι, απάντησε στις προκλήσεις λέγοντας μεταξύ άλλων πως μία πρόταση μομφής στο πρόσωπό του θα πλήγωνε το κόμμα, ενώ «θα το ρευστοποιούσε μην προσφέροντας τίποτα». Όπως τόνισε δε, «πληγώνει και τον κόσμο μας επίσης είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο (ΠΓ) που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο».

Πολάκης: Ή πάμε σε εκλογές ή καταθέτω πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή

«Ή συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να πάμε σε εκλογή από τη βάση του κόμματος, ή υπάρχει και ο άλλος δρόμος που γνωρίζετε, της Κεντρικής Επιτροπής» είπε ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας υπόνοιες για πρόταση μομφής, που για να περάσει απαιτούνται 151 ψήφοι στο σύνολο των 300 μελών.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν θα πρέπει ο Στέφανος Κασσελάκης να αφήσει τα πράγματα να οδηγηθούν σε πρόταση μομφής, καθώς – όπως είπε – κάτι τέτοιο θα τραυματίσει το κόμμα. Όπως αναφέρθηκε την θέση αυτή αποδέχθηκε μόνον κατά το ήμισυ ο Στέφανος Κασσελάκης – λέγοντας στην παρέμβασή του, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης – ότι μία πρόταση μομφής θα τραυμάτιζε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, αρνήθηκε να προκηρύξει εκλογές από τη βάση, παραπέμποντας όσους τον αμφισβητούν στο συνέδριο των αρχών του Οκτωβρίου, καθώς έχει την αίσθηση ότι ελέγχει μεγάλο τμήμα των συνέδρων.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης ζήτησε άμεση προσφυγή σε εκλογές για αρχηγό

Παπαστράτος: Μεγάλος Χορηγός της ΔΕΘ με μήνυμα «ΕΔΩ στην πράξη»

ΗΠΑ: Χειρουργός μπέρδεψε τα όργανα και αφαίρεσε το συκώτι αντί για τον σπλήνα – Ο ασθενής πέθανε