Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Άγνωστη η τύχη της σύσκεψης των υποψήφιων προέδρων

Νέες εξελίξεις συμβαίνουν αναφορικά με τη πρωτοβουλία που ανέλαβε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης να καλέσει σε σύσκεψη όλους τους συνυποψηφίους του, προκειμένου να εξεταστούν οι κανόνες και οι λεπτομέρειες της τεχνικής διαδικασίας προσφυγής στις κάλπες.

«Πήρα την πρωτοβουλία και συγκαλώ αύριο στη μία η ώρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου συνάντηση όλων των υποψηφίων προέδρων προκειμένου να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα, να επιτευχθεί μια ομαλότητα και μια ηρεμία στις συνθήκες διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, να οριστούν οι ημερομηνίες των τηλεμαχιών και να ξεκαθαριστούν μια σειρά από θέματα», δήλωσε ο Παύλος  Πολάκης νωρίτερα σήμερα στους δημοσιογράφους από το περιστύλιο της Βουλής.

Έκτοτε υπήρξαν συνεννοήσεις μεταξύ των επιτελείων των υποψήφιων Προέδρων, ωστόσο, δεν κατάφεραν αρχικά να καταλήξουν σε έναν κοινό τόπο ως προς την ώρα. Ωστόσο, παρών στην σύσκεψη δήλωσε ο έκπτωτος Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μάλιστα αν και είχε κάποια δυσκολία να παρευρεθεί στη μία το μεσημέρι, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός της σύσκεψης, δήλωσε τελικά ότι θα παρευρισκόταν, ανεξαρτήτως της ώρας που θα επέλεγαν οι διοργανωτές.

Φαραντούρης: «Πώς μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση υπό το κράτος εξωδίκων;»

Το γεγονός, ωστόσο, ότι ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να δώσει το παρών, ενώ το εξώδικό του εναντίον της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παραμένει σε εκκρεμότητα, αποτελεί ένα αγκάθι που δεν μπορούν να υπερβούν πολλά από τα κορυφαία στελέχη.

Παραδείγματος χάριν, ανοιχτός σε συζήτηση, αλλά όχι υπό το κράτος εξωδίκων δήλωσε ο Νικόλας Φαραντούρης. Όπως τόνισε ο κ. Φαραντούρης, «στην πολιτική η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πολιτικά. Εξώδικα, απειλές εισαγγελέων, ποινικοποίηση και εκνομικισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν τον ταχύτερο δρόμο προς τον εκφυλισμό της πολιτικής», κατέληξε.

Οι 3 προϋποθέσεις του Σωκράτη Φάμελλου

Στο ενδιάμεσο ο Σωκράτης Φάμελλος θέτει 3 προϋποθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, για την συμμετοχή του σε κάθε ανάλογη διαδικασία.

Για τον κ. Φάμελλο η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με τη συνεννόηση των κομματικών οργάνων, υπενθυμίζοντας με νόημα πως το εξώδικο είναι αδιανόητη και απαράδεκτη ενέργεια.

Τη στάση του υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φέρεται να καλύπτει η χθεσινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία επέστρεψε ως απαράδεκτο το εξώδικο στην πλευρά Κασσελάκη.

Διαβάστε επίσης:

Ε. Αγαπηδάκη: 45 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα Κέντρα Υγείας

Βρετανία: Αποκλείστηκε από την κούρσα διαδοχής των Συντηρητικών και ο Τζέιμς Κλέβερλι – Έμειναν δυο υποψήφιοι

BriQ: Τον Δεκέμβριο αναμένεται η ολοκλήρωση της απορρόφησης της ICI – H προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής