Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «87» κατά Κασσελάκη – Πλέον δεν ελέγχει την πλειοψηφία της ΚΟ του κόμματός του

Σωκράτης Φάμελλος

Σωκράτης Φάμελλος

Επικριτική κατά του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίστηκε η αντιπολιτευόμενη «Ομάδα των 87», μετά την οριακή νίκη που πέτυχε ο πρόεδρος του κόμματος στην εκρηκτική συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση του κ. Κασσελάκη για την καρατόμηση του Σωκράτη Φάμελλου από πρόεδρος της ομάδας, με αντικατάστασή του από τον Νίκο Παππά, πέρασε με πλειοψηφία 17 βουλευτών, έναντι 16 που διαφοροποιήθηκαν (12 ψήφισαν κατά και 4 δήλωσαν «παρών»). Μάλιστα, από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται με κάποιον τρόπο πίσω από την «ομάδα των 87», αλλά και η Πόπη Τσαπανίδου που δεν είχε δικαίωμα ψήφου καθώς δεν έχει ακόμα ορκιστεί ως βουλευτής, η οποία αποτέλεσε στενή συνεργάτιδα του κ. Τσίπρα πριν τις εκλογές του 2023.

Έτσι, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, στελέχη των  «87» χαρακτήρισαν τον κ. Κασσελάκη ως «Πρόεδρο χωρίς πλειοψηφία στην Κ.Ο.», καθώς έχει μαζί του μόλις 17 από τους 35 βουλευτές.

Διαβάστε επίσης

Νίκη Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Με 17 «υπέρ», έναντι 12 «κατά» και 4 «παρών» πέρασε η πρότασή του – Απόντας ο Τσίπρας