ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Μαρία Συρεγγέλα είπε αρχικά ότι «ο Έντι Ράμα έκανε μια ιδιωτική επίσκεψη σε μια άκυρη χρονική στιγμή αλλά είδε ένα μεγάλο τμήμα των συμπατριωτών του εδώ και ήρθαν πολλοί και από την Αλβανία. Ό, τι έχει να κάνει με το Κράτος Δικαίου στην Αλβανία δεν είναι θέμα μόνο Ελλάδας – Αλβανίας.
Σε επίπεδο Ε.Ε. για να μπορέσει η Αλβανία να προχωρήσει πρέπει να εκπληρώνει κάποια κριτήρια όσον αφορά στην ενταξιακή της πορεία. Στα ζητήματα Κράτους Δικαίου είναι σημαντικά για την Ε.Ε. και για το Συμβούλιο Ευρώπης. Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία είναι η μοναδικά αναγνωρισμένη εθνική στην Ευρώπη και δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκευτική μειονότητα στην Θράκη».
Για την Τουρκία η κυρία Συρεγγέλα είπε ότι «σαφώς και πρέπει να υπάρχει διάλογος. Είναι μία γείτονα χώρα, δεν μπορούμε να πάρουμε τη χώρα από τον χάρτη και να την πάμε δίπλα στην Ελβετία. Υπάρχει μία πρόοδος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε λύσει όλες τις διαφορές μας και όπως είπε και ο πρωθυπουργός διαφωνούμε πολλές φορές με την Τουρκία».
Αναφορικά με την Βόρεια Μακεδονία η Γραμματέας της ΝΔ είπε ότι «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιώνεται πλήρως που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν αντίθετος εξ αρχής με τη Συμφωνία» και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να την τηρήσουμε γιατί οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου είναι πολύ πιο ισχυροί από οποιαδήποτε διάταξη εγχώριου νόμου».
«Το πιο σημαντικό είναι η προειδοποίηση στη γείτονα χώρα – αυτό έγινε πρώτα από την Ε.Ε. ενώ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έβγαλε ανακοίνωση όσον αφορά στην ονομασία και το πώς η νέα Πρόεδρος αναφέρθηκε στη χώρα της.
Άρα η Ελλάδα δεν θα έχει να κάνει τόσα πολλά την επόμενη ημέρα όσο οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και παγκόσμια που ήδη έχουν αναγνωρίσει τη χώρα με τη συνταγματική ονομασία που προέρχεται και από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Άρα δεν είναι όπως ακριβώς τα παρουσιάζει η Αντιπολίτευση» τόνισε η κυρία Συρεγγέλα.
Για την ακρίβεια η Γραμματέας της ΝΔ, υπογράμμισε ότι «είναι ένα θέμα που μας προβληματίζει. Έχουν γίνει πολλά, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και όχι μόνο, άρα υπάρχει μια μόνιμη αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Κάποια στιγμή η ακρίβεια θα σταματήσει και αυτές οι αυξήσεις θα είναι μόνιμες. Για πρώτη φορά επίσης έχουν επιβληθεί τόσα πρόστιμα σε εταιρείες.
Σαφώς και οι τιμές είναι πιο υψηλές σε σύγκριση με το παρελθόν, σαφώς και αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος δυσκολεύεται και ιδίως οι πιο ευάλωτοι ,όμως έχουν γίνει όλες αυτές οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε αυτόν τον κόσμο.
Σαφώς και δεν έχουν γίνει όλα τέλεια, ποτέ δεν είπαμε ότι αντιμετωπίστηκε η ακρίβεια, να βλέπουμε όμως ότι δεν είναι θέμα που το έχει μόνο η Ελλάδα αλλά και όλος ο κόσμος».
Διαβάστε επίσης:
Παύλος Μαρινάκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Ορθώς δεν ψηφίστηκαν τα μνημόνια μέχρι σήμερα
EY: Ανησυχούν οι επιχειρήσεις για διπλή φορολογία λόγω της παγκόσμιας φορολογικής μεταρρύθμισης
ΗΠΑ: Υποχωρεί στο 3,4% ο πληθωρισμός – Σε θετικό έδαφος η Wall Street
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μιχάλης Σιαμίδης στο mononews: Κάθε επιχείρηση πρέπει να χτίσει το δικό της επιχειρηματικό μοντέλο
- Τι θα εισφέρει η Μπάρμπα Στάθης στην Ideal Holdings
- OΠΑΠ: Γιατί η αγορά περιμένει ότι θα σπάσει το φράγμα των 770 εκατ. ευρώ EBITDA φέτος
- Αρ. Παντελιάδης (ΕΣΕ): Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ δεν θα επιστρέψουν ποτέ στα προ 3ετίας επίπεδα