Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Συρεγγέλα για Σαλμά: Η κριτική δεν ήταν καλοπροαίρετη – Είχε αντισυναδελφική συμπεριφορά

Μαρία Συρεγγέλα

Μαρία Συρεγγέλα

«Θεωρώ ότι η συμπεριφορά του κυρίου Σαλμά δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης. Είχε μια συμπεριφορά αντισυναδελφική, είχε μια συμπεριφορά η οποία σαφώς δεν έχει να κάνει με την κριτική την ευρύτερη, σαφώς και πρέπει να υπάρχει κριτική, αυτός είναι ο ρόλος των βουλευτών να υπάρχει κριτική, να καταθέτουν ερωτήσεις, αυτή είναι η συνταγματική τους υποχρέωση».

Αυτό δήλωσε η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα στην ΕΡΤ, κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα και τη διαγραφή του βουλευτή από την ΚΟ.

Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό από το να μπαίνουμε σε μια λογική, να μπαίνουμε και να κάνουμε στα κανάλια μια «κριτική», η οποία αυτή η κριτική δεν ήταν καλοπροαίρετη γιατί δεν ήταν καλοπροαίρετη; Γιατί δεν είχε κάνει μια ερώτηση ο κ. Σαλμάς στην κα Μενδώνη, στην υπουργό Πολιτισμού 25/6 είχε πάρει απάντηση λίγες μέρες μετά και πιο μετά είχε πάρει και τα έγγραφα που είχε ζητήσει.

Μάλιστα στην ερώτηση που έγινε στη Βουλή αν δείτε δεν επανήλθε με δευτερολογία παρόλο που τότε ο προεδρεύων του ζήτησε αν θέλει να δευτερολογίας μετά την απάντηση της κα Μενδώνη και είπε ότι είχε καλυφθεί».

Η κα Συρεγγέλα πρόσθεσε πως «όταν μπαίνουμε σε λογικές να κατηγορούμε, αν έχουμε στοιχεία, θα πρέπει να πηγαίνουμε στον εισαγγελέα, θα πρέπει να πηγαίνουμε στη δικαιοσύνη.

Εάν μπαίνουμε σε λογική όμως να κατηγορούμε και να πετάμε στον αέρα κατηγορίες για οποιονδήποτε συνάδελφο, είτε είναι στο κοινοβούλιο, είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε είναι οπουδήποτε.

Εγώ θα το πάω και ένα βήμα παρακάτω ότι δεν πρέπει να κατηγορούμε ποτέ και συναδέλφους άλλων κομμάτων χωρίς στοιχεία, αν θέλουμε να είμαστε σωστοί όσον αφορά. τη συμπεριφορά μας.

Όλοι μας και όλες έχουμε δεχτεί πολλές φορές κριτική από fake news, από λάσπη που πολλές φορές όταν μπαίνει στον ανεμιστήρα μένει κιόλας. Άρα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας όταν μιλάμε για ποινικά αδικήματα, όταν μιλάμε για φωτογραφικές διατάξεις».

Στη διαγραφή Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα, δεν υπήρχε διαγραφή και από το κόμμα και επ΄αυτού η κα Συρεγγέλα διευκρίνισε: «Ο κ. Αυγενάκης, αν θυμάστε, είχε ζητήσει συγγνώμη και δεν έκανε ούτε δηλώσεις. Δεν είναι ότι για κάποιους συγκεκριμένους λόγους θέλαμε να θίξουμε συγκεκριμένα τον κύριο Σαλμά».

«Αυτή τη στιγμή στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση. Μην μπαίνουμε σε τέτοιες λογικές. Ότι υπάρχουν βουλευτές που κάνουν ερωτήσεις, δεν είναι μόνο τώρα, ήταν και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας και αυτό το έτος» υπογράμμισε η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Νέα αντιπαράθεση φαρμακοποιών και φαρμακαποθηκάριων

Παναγιωτόπουλος: «Αυξημένες οι ροές στο Νότιο Αιγαίο – Το μεταναστευτικό είναι ζήτημα ευρωπαϊκό»

Τσιάρας – Βρυξέλλες: Απαιτείται νέα λογική στη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την κλιματική κρίση