Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Συνάντηση Παπαστεργίου με Γκιουλέκα για το Flyover

Από τη συνάντηση Παπαστεργίου (αριστερά) και Γκιουλέκα

Από τη συνάντηση Παπαστεργίου (αριστερά) και Γκιουλέκα

Για την καλύτερη συνεργασία της Google με το Ινστιτούτο Μεταφορών Θεσσαλονίκης και τους άλλους φορείς που συγκεντρώνουν στοιχεία, με στόχο την αξιοποίηση όλων των υπαρχουσών εφαρμογών, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των οδηγών στις μετακινήσεις τους από τις εργασίες κατασκευή του οδικού άξονα Flyover, συζήτησαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Γκιουλέκας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Διοικητήριο.

Συζήτησαν, ακόμη, για την τοποθέτηση αισθητήρων σε σημεία του οδικού δικτύου που παρακωλύεται η κυκλοφορία και σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική κατέγραψαν και σχέδια έκτακτης ανάγκης όπου αυτά απαιτηθούν.

«Ο σκοπός είναι να βρούμε τεχνικές λύσεις και τον τρόπο να ενημερώσουμε τους πολίτες. Σημασία έχει πως μπορούμε με τα δεδομένα τα οποία συλλέγουμε στη Θεσσαλονίκη και αυτά που προκύπτουν να κάνουμε ακόμα πιο χρηστικούς, ακόμα πιο αποτελεσματικούς τους χάρτες της Google, ώστε να δώσουμε ακόμα περισσότερες χρηστικές πληροφορίες για το πώς θα πάμε πιο γρήγορα στον προορισμό μας ή πώς θα αποφύγουμε διαδρομές οι οποίες δεν πρέπει να επιλεγούν. Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις εφαρμογές που ήδη υπάρχουν. Το σημαντικό είναι η επικοινωνία και η συνεργασία της Google με το Ινστιτούτο Μεταφορών Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα στις συνθήκες των Θεσσαλονικέων που έχουν να κάνουν με την ταλαιπωρία από τις εργασίες ενός απαραίτητο έργου, όπως το Flyover. Φιλοδοξούμε, από το αμέσως προσεχές διάστημα, ο κάθε Θεσσαλονικιός να έχει να επιλέξει πως θα μεταβεί από τη μια πλευρά της πόλης στην άλλη, όπου χρειάζεται να πάει, χρησιμοποιώντας σε πραγματικό χρόνο όλα τα δεδομένα που θα του δίνουμε, με διάφορους τρόπους, είτε στα κινητά, είτε με τις οδοσημάνσεις, προκειμένου εκείνος να κάνει την επιλογή που τον συμφέρει περισσότερο», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Γκιουλέκας.

Στην απαραίτητη συμβολή της τεχνολογίας στις προσπάθειες για τη μείωση της ταλαιπωρίας από την κατασκευή του Flyover αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας.

Διαβάστε επίσης

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της αστυνομικής σχολής Ξάνθης

Betshop: Προσωρινή διαταγή υπέρ της εταιρείας για τη δέσμευση του λογαριασμού πελατών της

ΑΑΔΕ: Επεκτείνεται η αυτόματη ψηφιακή δήλωση Ε9 στις δωρεές και γονικές παροχές ακινήτων