• Πολιτική

    Συνάντηση Φλωρίδη με πρέσβη Ηνωμένου Βασίλειου – Τι είπαν για τα Κέντρα Παραπομπής Σεξουαλικών Επιθέσεων

    • NewsRoom
    Συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου, Matthew Lodge

    Συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου, Matthew Lodge


    Συνάντηση με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου, Matthew Lodge είχε σήμερα στο γραφείο του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, στο πλαίσιο διατήρησης και ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου.

    Ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες στον τομέα της Δικαιοσύνης.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως «προχωράμε καλά και γρήγορα στις μεταρρυθμίσεις», προσθέτοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα προωθούνται μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη Δικονομία στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, θέμα για το οποίο ήδη πραγματοποιούνται μελέτες.

    «Αν αυτό πετύχει, σε συνδυασμό με όλα τα άλλα, θα αλλάξουμε εποχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης τονίζοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί μία μόνιμη σχέση και συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών, στους τομείς της Δικαστικής Αστυνομίας, για θέματα κατασχέσεων μετρητών από εγκληματικές δραστηριότητες και στο θέμα της πρόληψης της σεξουαλικής βίας.

    Προς τον σκοπό αυτό, ο κ. Lodge ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης για τα Κέντρα Παραπομπής Σεξουαλικών Επιθέσεων (SARC) που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και εξέφρασε την επιθυμία του να δημιουργηθούν αντίστοιχες δομές στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, έπειτα από μελέτη που θα πραγματοποιηθεί.

    «Το πολύ θετικό σήμερα είναι ότι οργανώνουμε μία μόνιμη συνεργασία» απάντησε ο κ. Φλωρίδης ευχαριστώντας τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου για την προθυμία του να παράσχει βοήθεια στη χώρα μας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Επίθεση στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου: Συμμετείχαν έως 8 άτομα – Σε εξέλιξη οι έρευνες

    Σε πιλοτική λειτουργία το «e-Διέλευσις» – Νέα εποχή στη διαχείριση και τον έλεγχο τηλεπικοινωνιακών διελεύσεων

    ΟΣΕ: Τι απαντά για νέα δημοσιεύματα για παρολίγον φονικό δυστύχημα



    ΣΧΟΛΙΑ