Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα: Τουλάχιστον 7 νεκρoί και 50 τραυματίες από τα πυρά 19χρονου (video)

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στην πόλη Πάρκλαντ, της Φλόριντα μετά από αναφορές για πυροβολισμούς στο σχολικό συγκρότημα Stoneman Douglas High School, με τις αστυνομικές Αρχές να κάνουν λόγο για στη «πολλά θύματα». Με βάση τα τελευταία στοιχεία, στο περιστατικό τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 50 τραυματίες.

Δράστης φέρεται  να είναι ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ. Ο Κρουζ άνοιξε πυρ στον τρίτο όροφο του σχολικού συγκροτήματος και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον επτά μαθητών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 50. Ο δράστης οχυρώθηκε στο κτίριο, πριν συλληφθεί από τις ειδικές δυνάμεις και οδηγηθεί με χειροπέδες στο κρατητήριο.

Στο σχολικό συγκρότημα εγκλωβίστηκαν περίπου 40 παιδιά, τα οποία βρήκαν καταφύγιο σε μία μεγάλη ντουλάπα, προκειμένου να προφυλαχθούν από τις σφαίρες του δράστη. Οι μαθητές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανέμεναν βοήθεια από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες είχαν ξεκινήσει επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους, παράλληλα με την επιχείρηση για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση του δράστη.

Λίγες ώρες αργότερα, τα παιδιά ελευθερώθηκαν και το γραφείο του σερίφη ενημέρωσε τους γονείς τους, που ζούσαν στιγμές μεγάλης αγωνίας, για την τοποθεσία που θα σπεύσουν να τα παραλάβουν.

Η αστυνομία απέκλεισε σε μεγάλη ακτίνα την περιοχή και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του μέχρι τότε άγνωστου δράστη. Στο σημείο παραμένει μεγάλος αριθμός ιατρικού προσωπικού, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά και ενήλικες τραυματίες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε άμεσα ενημέρωση από τους συνεργάτες του, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ

Στο Stoneman Douglas High School φοιτούν σχεδόν 3.000 παιδιά, τα οποία ήταν στις εγκαταστάσεις όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.