ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Περιεχόμενα
Πολλαπλά μηνύματα στην κυβέρνηση έστειλαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς με τις παρεμβάσεις τους το βράδυ της Δευτέρας στο Πολεμικό Μουσείο στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή».
Και αν η ομιλία του Κώστα Καραμανλή ήταν πιο θεσμική ως πρώην πρωθυπουργός προειδοποιώντας όμως για τις εξελίξεις στα ευρωπαϊκά δρώμενα και όχι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.
Ο Μεσσηνίας πολιτικός επέμεινε στην στάση του για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα και επιτέθηκε στους υπουργούς που πανηγύριζαν στα θεωρεία, φωτογραφίζοντας τον Άκη Σκέρτσο αλλά και στα επινίκια μετά την ψηφοφορία όπου παραβρέθηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατίσς Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Μάλιστα επισήμανε πως παρά τους προβληματισμούς που είχε για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν πήρε καμία απάντηση. «Αφού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί να μην τους θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες;»
Παράλληλα υποστήριξε «πως λέμε ότι τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα; Ο γάμος ομοφύλων για την Αριστερά είναι μια χαρά, για εμάς είναι πρόβλημα. Δημιουργήθηκε η μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ όλων των εποχών. Μήπως επειδή το δέντρο αποκόπηκε από τις ρίζες του»;
Και πρόσθεσε «ο λαός εμπιστεύτηκε την κεντροδεξιά να την κυβερνήσει, όχι πολιτικούς γιατρούς χωρίς σύνορα».
Αναφέρθηκε και στο επιτελικό κράτος και τους «μονίμως αλάνθαστους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς» που δεν αλλάζουν πότε στην κυβέρνηση σε αντίθεση με τους βουλευτές.
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για το θέμα της ακρίβειας, ζήτησε να μειωθεί ο ΦΠΑ όπως έγινε επί διακυβέρνησης του και επί τρόικας και τόνισε πως είναι επιτακτικός ο έλεγχος στα καρτέλ.
Παράλληλα αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, τα Σκοπιά, την Αλβανία και την Τουρκία» τονίζοντας πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση νέας εθνικής υποχώρησης και ταπείνωσης, με “Πρέσπες του Αιγαίου”».
Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε «παρών», διευκρινίζοντας όμως ότι δεν τον ενδιαφέρουν «μεγάλα αξιώματα», φωτογραφίζοντας έτσι τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Καραμανλής
Από την άλλη ο Κώστας Καραμανλής χρησιμοποίησε σαφώς πιο ήπιους τόνους και αναφέρθηκε κυρίως σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία της Ευρώπης, μετά και το αποτέλεσμα των Γαλλικών εκλογών το βράδυ της περασμένης Κυριακής χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν άσκησε κριτική.
Μίλησε για την οικονομία και είπε μεταξύ άλλων πως «η άκαμπτη δημοσιονομική αυστηρότητα διέρρηξε το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο με αποκορύφωμα την αλαζονική, κοντόφθαλμη, τιμωρητική και οικονομικά εσφαλμένη αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης».
Παράλληλα αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε όλη την Ευρώπη αλλά και στο μήνυμα των πολιτών με την αποχή όπως συνέβη και στην χώρα μας.
«Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί δυσανασχετούν και διαμαρτύρονται οι πολλοί, αν επιμένεις, κόντρα σε όλες τις ενδείξεις, ότι εσύ έχεις δίκιο και οι πολλοί άδικο, αν πιστεύεις ότι ξέρεις πάντα καλύτερα από αυτούς και η μόνη παραδοχή που κάνεις είναι ότι θα έπρεπε απλώς να το επικοινωνήσεις καλύτερα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι εκείνοι έχουν δίκιο κι εσύ άδικο. Αν ούτε αυτό καταλαβαίνεις τα πράγματα είναι απείρως χειρότερα» σημείωσε,
Ακόμα μίλησε για τα ελληνοτουρκικά κάνοντας λόγο για εθελοτυφλούντες που δεν βλέπουν ότι η Τουρκία έχει ηγεμονικές βλέψεις και είπε όχι στην Χάγη.
«Είναι αδύνατη και αδιανόητη η σύναψη συνυποσχετικού που θα κρύβει τεχνηέντως και εκ του πονηρού, υπό το πρόσχημα της προσφυγής στο ΔΔ της Χάγης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, την εκχώρηση με ασαφείς και διπλωματικά ευρηματικές διατυπώσεις, δικαιώματος στο ΔΔ να αποφανθεί περί του εύρους των χωρικών υδάτων ή ακόμα και της εδαφικής κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων» τόνισε.
Κανένα σχόλιο
Την ίδια ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου κυβερνητικοί κύκλοι τόνιζαν πως «δεν σχολιάζουμε δηλώσεις και ομιλίες πρώην πρωθυπουργών» απαντώντας έτσι στην κριτική που άσκησαν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί.
Μάλιστα η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την εκδήλωση σχολίασε πως ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά «δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα για την κυβέρνηση».
Ποιοι έδωσαν το παρών
Πάντως υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ έδωσαν το παρών στην εκδήλωση αλλά και στελέχη άλλων κομμάτων.
Μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Μεϊμαράκη, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης που ουσιαστικά εκπροσώπησε το Μέγαρο Μαξίμου, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Θάνος Πλεύρης, ο Στέλιος Πέτσας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, η Φωτεινή Αραμπατζή, η Αννα Καραμανλή, ο Βασίλης Γιόγιακας, ο Γιώργος Στύλιος, ο Βασίλης Υψηλάντης, ο Διονύσης Χατζηδάκης, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Περικλής Μαντάς, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Λάκης Βασιλειάδης, ο Στράτος Σιμόπουλος, και ο γραμματέας της Κ.Ο. Σταύρος Καλαφάτης.
Η επικεφαλής της Φωνής Λογικής Αφροδίτη Λατινοπούλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Κεδίκογλου, ο δικηγόρος και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μαντζουράνης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής από την Ελληνική Λύση Βασίλης Βιλιάρδος και η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.
Ακόμα ο Πέτρος Δούκας, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Ανδρέας Λυκουρεντζος, ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ο Λευτέρης Ζαγορίτης και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Διαβάστε επίσης:
Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική του πικρία ότι δεν τον παίζουνε
ΠΑΣΟΚ: Μάχη για άδεια πουκάμισα
«Σύννεφα» στο Μαξίμου; – Τι συμβαίνει με Ακη Σκέρτσο και Γιώργο Μυλωνάκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΖΙΜ: Κερδοφορία 1,13 δισ. δολάρια για το γ’ τρίμηνο – Ναυπηγεί 46 πλοία κοντέινερ
- Σούπερ μάρκετ: Τι μένει στα ταμεία τους από τον τζίρο των 12,3 δις
- Ο Γιώργος και Μάριος Γιαλόζογλου πούλησαν πλοίο με κέρδος 7,6 εκατ. δολάρια – Αγόρασαν και δεύτερο ακτοπλοϊκό
- ΕΛΓΑ: Σήμερα πληρώνονται οι ενστάσεις των 4 τελευταίων ετών – Αφορούν 2.400 δικαιούχους