Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Σγουρός: Ο αθλητισμός που μας κάνει υπερήφανους – Καλή επιτυχία στις αθλήτριες και τους αθλητές μας

Γιάννης Σγουρός

Τη στήριξή του στις αθλήτριες και στους αθλητές που στελεχώνουν την Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή και τις ευχές του για «καλή επιτυχία», εκφράζει, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ο Γιάννης Σγουρός, «ως άνθρωπος που υπηρέτησα το χώρο του Αθλητισμού από διαφορετικές θέσεις», όπως σημειώνει σε δήλωσή του.

Ο κ. Σγουρός προσθέτει: «Έχοντας υπάρξει αθλητής για αρκετά χρόνια, προπονητής και διοικητικός παράγοντας σε σημαντικά πόστα του ελληνικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου αθλητισμού, γνωρίζω τις δυσκολίες και τις θυσίες που απαιτούνται για να φτάσει ένας αθλητής να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη χώρα μας, δυστυχώς, τα αθλήματα που ονομάζονται Ολυμπιακά τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας μόνο κάθε τέσσερα χρόνια και εφόσον υπάρξει κάποια σημαντική διάκριση. Τον υπόλοιπο καιρό ουδείς ενδιαφέρεται για τις συνθήκες που τα παιδιά αυτά προπονούνται, για τις χαμηλές έως ανύπαρκτες οικονομικές τους απολαβές, αλλά με θράσος τους ζητάμε να φέρουν μετάλλια και επιτυχίες.

Έχουμε αποδείξει την έμπρακτη στήριξή μας σε αυτούς τους αγωνιστές της ζωής και των σπορ και θα είμαστε πάντα δίπλα τους, όχι για τις φωτογραφίες της νίκης, αλλά για την διαρκή προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών προπόνησης και καθημερινότητας των συγκεκριμένων παιδιών».

Αναφερόμενος στην ελληνική αποστολή στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σημειώνει ότι αριθμεί 100 συμμετοχές με 59 αθλητές και 41 αθλήτριες. Από τον Παναγιώτη Γκιώνη (ο πρωταθλητής μας του πινγκ πονγκ δίνει για 6η φορά το «παρών») και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αθλητές μας, μέχρι τον κολυμβητή Ευάγγελο Ντούμα και την κωπηλάτισσα Δήμητρα Ελένη Κοντού που είναι οι μικρότεροι, είναι έτοιμοι για τη μεγάλη στιγμή.

Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Σημασία δεν έχει μόνο το μετάλλιο, αλλά η δυνατότητα να παρέχει η Πολιτεία και η αθλητική ηγεσία της χώρας τα απαραίτητα εφόδια στους αθλητές μας για να φτάσουν στην κατάκτηση μίας σημαντικής αθλητικής διάκρισης, σημειώνει ο κ Σγουρός.

Κλείνοντας, ο Γ. Σγουρός καταθέτει τους προβληματισμούς του από την πολυετή εμπειρία του στο Ολυμπιακό Κίνημα, σημειώνοντας: «Ως πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (1984-2004), ισόβιος γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και πρόεδρος του ιστορικού ΑΟΝΣ “Ο ΜΙΛΩΝ”, αγωνίστηκα να εξασφαλίσω στους Έλληνες πρωταθλητές μας επίπεδο προπόνησης και διαβίωσης αντίστοιχο με του διεθνούς ανταγωνισμού. Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε την κατάκτηση της κορυφής χωρίς να είμαστε σε αντίστοιχο επίπεδο με τους αντιπάλους μας. Δυστυχώς η κρίση και η έλλειψη οράματος έχει δυσκολέψει την κατάσταση και η μόνη διέξοδος για αθλητές και προπονητές είναι οι χορηγίες ιδιωτικών εταιρειών.

Ως γενικός γραμματέας Αθλητισμού, μέλος της 5μελούς Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, συνέβαλα αποφασιστικά στην άρτια διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων και έργων στην πατρίδα μας. Ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας έως το 2001, είχα την αγωνία της επόμενης μέρας. Κυρίως με την έννοια της αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και της “εξαργύρωσης” των αθλητικών επιτυχιών. Το στοίχημα χάθηκε, αλλά ακόμα και τώρα, 20 χρόνια μετά τους Αγώνες με έναν κατάλληλο σχεδιασμό και πλάνο οι εγκαταλελειμμένες Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις μπορούν να αποκτήσουν πάλι ζωή. Κονδύλια και χρηματοδοτήσεις μπορούν να βρεθούν πλέον και θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης τους».

Διαβάστε επίσης:

Γεραπετρίτης για Κάσο: «Το πλοίο εξήντλησε όλη την έρευνα την οποία προέβλεπε να κάνει» – Δεν υπήρξε υποχώρηση

Politico: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι Επίτροποι της Κομισιόν;

Ο κίνδυνος από το λίπος σε κοιλιά και χέρια