Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν – Το παρασκήνιο και οι πιέσεις των ΗΠΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας  Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου του NATO στο Λονδίνο.

Το ραντεβού των δύο ηγετών πήγε λίγο πιο πίσω, καθώς υπήρξε καθυστέρηση στο γεύμα που παρέθεσε ο Τραμπ σε ηγέτες και στο οποίο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο γεύμα του Τραμπ συμμετείχαν οι αρχηγοί κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες, που έχει θέσει το ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα είναι μία από αυτές τις χώρες και για αυτό μετέχει ο κ. Μητσοτάκης. Οι υπόλοιπες χώρες είναι οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Εσθονία, η Βρετανία, Λετονία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Πολωνία.

Αιφνιδίως, ωστόσο, λίγο πριν την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε κεκλεισμένων των θυρών με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η ξεχωριστή, κατ΄ιδίαν συνάντηση του Τραμπ με τον Ερντογάν,  δημιουργεί την αίσθηση πως οι ΗΠΑ πιέζουν προκειμένου να εμφανιστεί μια εικόνα προσέγγισης της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης θα διαμηνύσει στον Ταγίπ Ερντογάν ότι η τουρκική τακτική και οι προκλήσεις μόνο σε αδιέξοδα οδηγούν τις δύο χώρες. Μετά το τέλος της συνάντησης δεν αναμένεται να υπάρχουν κοινές δηλώσεις.