Ένα σύνολο 200 ευρώ επιπλέον και αθροιστικά  αναμένεται να δουν στα μισθολόγιά τους οι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων, τις αυξήσεις στους μισθούς των οποίων ανακοινώνει σε λίγο ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας.

Αποκοδικωποιώντας τον τρόπο και το μέγεθος των αυξήσεων ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, επισήμανε: «Έχει ψηφιστεί να λάβουν 100 ευρώ όλοι οι ένστολοι από την 1η Ιουλίου. Αυτό προστίθεται στα 30 ευρώ από την αύξηση του κατώτατου μισθού και στα 70 ευρώ από πέρσι, σύνολο 200 ευρώ» επεσήμανε

1

Συμπλήρωσε δε ότι «το ΥΕΘΑ έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να μειώσει τις δαπάνες, μέσω εξορθολογισμού. Θα δούμε το μέρισμα αυτού του εξορθολογισμού να πηγαίνει στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή από τον αρμόδιο υπουργό».

Σημειώνεται ότι την είδηση «έβγαλε στον αέρα» ο Πρωθυπουργός από το Παρίσι όπου βρέθηκε στην Σύνοδο των ηγετών για το Ουκρανικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για αυξήσεις σε συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούνται από τις εξοικονομήσεις που έγιναν από το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της νέας δομής των ενόπλων δυνάμεων.

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «θα έχουμε όμως τη δυνατότητα και τις αμέσως επόμενες μέρες να παρουσιάσουμε μια σημαντική πρωτοβουλία και αυτή δεν είναι άλλη από το νέο μισθολόγιο και το νέο βαθμολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα τις κάνει τις αμέσως επόμενες μέρες ο αρμόδιος υπουργός. Αυτό το οποίο εγώ μπορώ να πω είναι ότι σε συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών θα είμαστε σε θέση να δώσουμε νέες σημαντικές αυξήσεις στους ενστόλους μας. Αυξήσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούνται από τις εξοικονομήσεις οι οποίες έγιναν από το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα πλαίσια της νέας δομής των δυνάμεων».

«Δεν αρκεί μόνο να αγοράζουμε τα πιο σύγχρονα όπλα και να δίνουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας πρόσβαση στον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αμείβονται κατάλληλα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε και νέα παιδιά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και προφανώς, μια συνολική αναμόρφωση του μισθολογίου και του βαθμολογίου κινούνται ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση».