Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Kόλαση στα social media για την απόφαση Φίλη με τα πλαστά πτυχία

Νίκος Φίλης. Υπουργός Παιδείας

Νίκος Φίλης. Υπουργός Παιδείας

Εκατοντάδες αναρτήσεις με χλευαστικά σχόλια σε βάρος του Νίκου Φίλη κατακλύζουν τα social media από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε η ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και δίνει τη δυνατότητα νομιμοποίησης πλαστών πτυχίων σε 2.500 δημοσίους υπαλλήλους.

Για τους κατόχους αυτών των τίτλων σπουδών, όλων των κατηγοριών παράτυπων και παράνομων, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης θα θέσει σε εφαρμογή νόμο, που ψηφίστηκε επί υπουργίας Μ. Γιαννάκου, ο οποίος δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ, προκειμένου να κληθούν να δώσουν ειδικές εξετάσεις και να λάβουν νόμιμο τίτλο σπουδών, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν.

Πρόκειται για απολυτήρια που δίνουν διάφορα ιδιωτικά σχολεία σε “εικονικούς μαθητές”. Σχετικά περιστατικά, όπως αυτά που αφορούν ναυτικά, επί το πλείστον, λύκεια του Πειραιά, έχουν ήδη δει το περασμένο διάστημα το φως της δημοσιότητας.

Για ένα ακόμα “σκάνδαλο” διορισμών κάνουν λόγο οι αντιδρώντες μεταξύ των οποίων και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) που κατήγγειλε στον ΑΣΕΠ και τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστ. Βερναρδάκη είκοσι διορισμούς που έγιναν την ίδια ημέρα στο Δημόσιο.

Στην επιστολή προς τον ΑΣΕΠ, η ομοσπονδία θυμίζει ότι:

Σύμφωνα με το Αρ. Πρωτ.: Σ.Ε.Ε.Δ.Δ./Φ.1/ΕΜΠ1347 πόρισμα της τριμελούς Επιτροπής Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που εκδόθηκε ύστερα από εντολή του τότε αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου, όσοι εκ των κατόχων των παράνομων τίτλων εργάζονται αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο, αλλά και όσοι περιμένουν να διοριστούν, θα πρέπει να δώσουν εκ νέου εξετάσεις προκειμένου να αποκτήσουν νόμιμα τίτλο σπουδών για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ισονομία.

ΝΔ: Η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τη νομιμότητα

Σε ερώτησή τους ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Γεωργαντάς και ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπογραμμίζουν:

«Η Κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τη νομιμότητα. Όποιος προσκομίζει πλαστό πτυχίο εξαπατά το Ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα σε βάρος άλλων συνυποψηφίων του. Οφείλει να σεβαστεί τους χιλιάδες νέους που αγωνίζονται να αποκτήσουν εφόδια και προσόντα για την αγορά εργασίας. Οφείλει να σέβεται, πάνω απ’ όλα, τα χρήματα».

Ποτάμι: Εξετάσεις «πλυντήριο» για πλαστά πτυχία στο Δημόσιο

Το ζήτημα της ενδεχόμενης νομιμοποίησης πλαστών τίτλων σπουδών δημοσίων υπαλλήλων έφεραν στη Βουλή πέντε βουλευτές του Ποταμιού, οι οποίοι καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που εντοπίστηκαν με πλαστούς τίτλους, τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε διαδικασία “θεραπείας” της παρανομίας προσφέρει ασυλία στους τωρινούς και τους μελλοντικούς πλαστογράφους».

Διαβάστε ακόμα:

http://www.mononews.gr/orgi-ke-aganaktisi-karkinopathon-gia-ta-giatrosofia-tou-karanika/48123