Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΔΕΘ 2024

Ρόμπερτ Χάμπεκ – ΔΕΘ: Η συμμετοχή της Γερμανίας με 133 εκθέτες είναι ένδειξη του ενδιαφέροντος για την ελληνική οικονομία

Ρόμπερτ Χάμπεκ

Ρόμπερτ Χάμπεκ

Η περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών, οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον Γερμανό αντικαγκελάριο, υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Προστασίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο περίπτερο της Γερμανίας στην 88η ΔΕΘ, όπου είναι και η τιμώμενη χώρα.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Χάμπεκ υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Γερμανία συνεργάζονται στο πλαίσιο της ΕΕ, ενώ έχουν κοινή αντίληψη στο ενεργειακό πεδίο.

Τόνισε, δε, ότι η συμμετοχή της Γερμανίας με 133 εκθέτες αποτελεί ισχυρή ένδειξη του ενδιαφέροντος για την ελληνική οικονομία. Περαιτέρω, επισήμανε ότι η ΕΕ στο μέλλον πρέπει να επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων και να επενδύσει περισσότερο στις τεχνολογίες.

Ο κ. Χάμπεκ θα έχει συνάντηση στη συνέχεια με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Χάμπεκ – Πήρε εύσημα για την ελληνική οικονομία

ΕΡΤ: Το χάος που αφήνει πίσω του ο Κωνσταντίνος Ζούλας και οι προκλήσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου

ΣΥΡΙΖΑ: 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ζητούν από τον Κασσελάκη εκλογές – Το κείμενο συμβολής