Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Ράνια Σβίγκου: «Όλοι κι όλες να δώσουμε χώρο στη συλλογικότητα»

Ράνια Σβίγκου

«Το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πολιτικοποιηθεί η συζήτηση», υπογράμμισε η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ‘Μακεδονία της Κυριακής’.

«Κάθε υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, οφείλει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, όχι μόνο για το κόμμα, αλλά και για την  κοινωνία. Πολιτικά σχέδια πρέπει να συζητήσουμε, να κρίνουμε και να συγκρίνουμε, γιατί αυτά αφορούν τον αριστερό, προοδευτικό κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βγει από τις εκλογές πιο ισχυρός, πιο ενωμένος, αλλά και πιο πειστικός, όλοι κι όλες να δώσουμε χώρο στη συλλογικότητα. Κανένας και καμιά δεν έχει δικαίωμα να αγνοήσει τη βούληση του ελληνικού λαού, που μας ανέθεσε το καθήκον και την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα τώρα, που η  ΝΔ βρίσκεται σε αδιέξοδο, που η ακρίβεια, η κερδοσκοπία και η έλλειψη προοπτικής  πλήττουν ολοένα και περισσότερο τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία». Η ενεργή και μαζική συμμετοχή των μελών και των φίλων μας, τόσο στις εσωκομματικές διαδικασίες, όσο και μετά, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική ανατροπή σε προοδευτική κατεύθυνση, που έχει ανάγκη ο τόπος».

Σχετικά με τη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και τον κίνδυνο παγίωσής της, η Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι «στην πολιτική όλα μπορούν να αλλάξουν, αν ενεργοποιηθεί ο λαϊκός παράγοντας. Πρέπει να κλείσουμε το ρήγμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και όσων απομακρύνθηκαν από αυτόν, επιλέγοντας την αποχή και την ιδιώτευση».

 Αναφορικά με το ζήτημα της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, η Ράνια Σβίγκου, αφού πρώτα σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκονται μπροστά σε εσωκομματικές διαδικασίες», τόνισε ότι «μια προοδευτική συμμαχία απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί αίτημα του αριστερού, προοδευτικού κόσμου», ενώ ταυτόχρονα, «έχει αποτυπωθεί σε μια σειρά από συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εκ του ρόλου του ως αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλει να πρωταγωνιστήσει, να πάρει πρωτοβουλίες και να γίνει ο καταλύτης των πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών και συνεργασιών του προοδευτικού χώρου, στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία».

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με την υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής

Ν. Ανδρουλάκης: Πλέον ρωτούν πότε το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει, είναι νίκη

Αύριο συνεδριάζει το Υπουργικό – Στο επίκεντρο Μεσοπρόθεσμο, Δημογραφικό και εγκληματικότητα