Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Προβάδισμα 16,5 μονάδες της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 16,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για την εφημερίδα “το Βήμα της Κυριακής”.

H Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το Κίνημα Αλλαγής 6,1%, το ΚΚΕ 5,8%, το ΜέΡΑ25 3,8% και η Ελληνική Λύση 3,3%.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 1,5% και στο 7,4% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφο.

Η χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση

Η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από τους πολίτες σε ποσοστό 63%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται ακόμα ψηλότερα καθώς επτά στους δέκα πολίτες (71%) εκτιμούν ότι ασκεί τα καθήκοντά του με τρόπο που θέτει την Ελλάδα σε σωστή τροχιά.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια που η πλειονότητα των πολιτών (56%) εκτιμά ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και μόλις το 30% πιστεύει το αντίθετο.

Οι παραπάνω δείκτες δεν αποτυπώνουν μόνο ένα κλίμα αισιοδοξίας ή υψηλών προσδοκιών, αλλά, σύμφωνα με τους ερευνητές, μια βαθύτερη διεργασία στην ελληνική κοινωνία, η οποία απομακρύνεται σταδιακά από τις φοβίες και τους περιορισμούς της δεκαετούς κρίσης και αρχίζει να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη το μέλλον.