ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Σύμφωνα με την νόμιμη διαδικασία, η έγκριση ενός νομοσχεδίου δεν γίνεται δια της ονομαστικής ψηφοφορίας, αλλά δια της ψήφου των κομμάτων, όπως αυτή εκφράζεται από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Ωστόσο, στην παρούσα συγκυρία, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται από μια ΚΟ των 145 βουλευτών, που σημαίνει πως η για να εγκριθεί ένα νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη μιας ΚΟ της αντιπολίτευσης, ήν να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία, ώστε να στηρίξουν οι πρόθυμοι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Για το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος αποφάσισε πως η ψηφοφορία θα γίνει δια των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων, ωστόσο για όσα άρθρα διαπιστωθεί «αμφιβολία», θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία την επόμενη ημέρα.
Αμέσως αντέδρασε ο κ. Μάκης Βορίδης, εξηγώντας πως είναι πρωτοφανές και κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής να γίνεται και δεύτερη ψηφοφορία για τα άρθρα που θα έχουν καταψηφιστεί στην πρώτη. «Που τα έχετε δει αυτά κύριε πρόεδρε; Δεν μπορεί να γίνει επαναληπτική ψηφοφορία, επειδή έτσι το θέλει η κυβέρνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.
Από την πλευρά του, ο κ. Βαρεμένος επικαλέστηκε το πολιτικό παράδοξο των 16 ανεξάρτητων βουλευτών που δεν μπορούν να εκφραστούν δι’ ενός κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, καθώς δεν συγκροτούν ομάδα.
Παρά τις φωνές της αντιπολίτευσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής συνέχισε την διαδικασία, αρχίζοντας με την δήλωση ψήφου επί της αρχής του νομοσχεδίου. Όταν έφτασε όμως στους Ανεξάρτητους Ελληνες, διαπίστωσε ότι ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος έλειπε, με αποτέλεσμα να κλείσει άρον-άρον την συνεδρίαση και να ενημερώσει ότι η ψηφοφορία διακόπτεται, για να διεξαχθεί αύριο το μεσημέρι!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζες: Τι να περιμένουμε το 2025 στα στεγαστικά δάνεια
- «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ντίσελντορφ 1.200 θέσεις εργασίας από 45 επιχειρήσεις
- «Κοκκινίζουν» οι μετοχές πληροφορικής – Ποιες εταιρείες έχουν μεγάλες απώλειες
- Μεγάλες αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η στρατηγική για το 2025 και τα άλυτα προβλήματα