Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
What's happening

Η πρώτη μέρα στη ΔΕΘ μέσα από 31 φωτογραφίες

Λίγες ώρες πριν τελειώσει η πρώτη μέρα της ΔΕΘ, με την ομιλία του πρωθυπουργού, συγκεντρώσαμε 31 φωτογραφίες, που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη σημερινή ημέρα.

Σε “φρούριο”, λοιπόν,  μετατράπηκε η Θεσσαλονίκη από τα ξημερώματα του Σαββάτου, εν όψει της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Πάνω από 5.000 χιλιάδες αστυνομικοί είχαν πλημμυρίσει τους δρόμους της συμπρωτεύουσας, για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων κατά τη διάρκεια των έξι συγκεντρώσεων και πορειών που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα.

Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί έφθασε στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός, για να επιθεωρήσει τα έργα στο μετρό, να επισκεφθεί περίπτερα της Εκθεσης και να εγκαινιάσει το περίπτερο της Ρωσίας η οποία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ. Φυσικά τα παρατράγουδα δεν άρχισαν να ξεκινήσουν.

Τη στιγμή, που ο Πρωθυπουργός έκανε την καθιερωμένη βόλτα στην Έκθεση και ενώ βρισκόταν στο περίπτερο 16, που αφορά τη Ρωσία ως Τιμώμενη Χώρα στην εφετινή Έκθεση, και ενώ έκανε δηλώσεις για τη συνεργασία των δύο χωρών, ένας πολίτης επιχείρησε να τον πλησιάσει, ρωτώντας τον γιατί δε συνεργάστηκε με τον Α. Σαμαρά.

Όπως ήταν φυσικό, η ασφάλεια κινητοποιήθηκε άμεσα και απομάκρυνε τον άνδρα, με γρήγορες διαδικασίες. Ο Πρωθυπουργός, προσπαθώντας να μη χάσει το χιούμορ του, ανέφερε πως «Στον φίλο μας θα εξηγήσω αργότερα γιατί δεν συνεργάστηκα με τον Σαμαρά. Αυτά… συμβαίνουν».

Λίγη ώρα μετά, ένας ακόμη άνδρας κινήθηκε προς το μέρος του. Η ασφάλεια του πρωθυπουργού τον πήρε “σηκωτό”, ενώ εκείνος φώναζε: “Εγώ δούλεψα για σένα είμαι παθών, μικροομολογιούχος του ελληνικού δημοσίου! Με καταστρέψανε εμένα! 50 χρόνια δούλευα, δεν έχω να πάρω φάρμακα, εσείς δεν ντρέπεστε; Τον πατέρα σας να τον πάτε στα κρατητήρια; Ντροπή σας!”

Ωστόσο, κανένα από αυτά τα περιστατικά δεν επηρέασε την ομολογουμένως χαρούμενη διάθεση του Πρωθυπουργού, ο οποίος από την πρώτη στιγμή συνομίλησε και αστειεύτηκε με πολλούς παρευρισκομένους.

Όλες οι φωτογραφίες: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/perasan-ton-elegcho-tou-pothen-esches-ke-4-kanalarches-se-15-meres-tha-katavlithi-proti-dosi-ton-chrimaton/73144