• First Top Stories

    Βήματα προόδου της κυβέρνησης για το προσφυγικό! Τι αλλάζει;


    Επικοινωνιακό κενό στην διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος που επιδεινώνει την εικόνα της χώρας στο  εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό εντοπίζει το Μέγαρο Μαξίμου λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Σε κυβερνητικό επίπεδο υπάρχει γκρίνια ότι τίποτα απ  όσα κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτό το μεγάλο θέμα-που ξεπέρασε κάθε φαντασία-  δεν περνάει στην κοινή γνώμη με τον σωστό τρόπο.

    Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα  αναφέρουν το γεγονός ότι στο υπουργείο εθνικής Άμυνας έχει  συσταθεί ειδική επιτροπή υπό  την προεδρεία του Θ.  Δρίτσα προκειμένου να συντονίζονται όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι δημόσιοι φορείς  που  βοηθούν   να μπει μια τάξη στα σημεία υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων και κανείς δεν αναφέρεται σε αυτήν.

    Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι παρά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην αντιμετώπιση του μεγάλου  όγκου των προσφυγικών ροών  μέρα με την ημέρα γίνονται σοβαρά βήματα προκειμένου η κατάσταση να οργανωθεί καλύτερα. Μάλιστα επιμένουν ότι  τις επόμενες ημέρες  με την μεγαλύτερη δραστηριοποίηση του στρατού πολλά πράγματα θα   ομαλοποιηθούν  σημαντικά.

    Έτσι το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα να ρίξει περισσότερους ανθρώπους στο επιχειρησιακό κομμάτι  ενώ ταυτόχρονα   θα προσπαθήσει  να επικοινωνήσει περισσότερο  τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση  του μεγάλου προβλήματος καθώς πιστεύει ότι και  σε αυτό το θέμα υπάρχουν συμφέροντα που στοχεύουν μόνο  στην ανάδειξη της  κακής εικόνας της χώρας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ