Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Πρόκληση από τον «φιλέλληνα» Γιούνκερ: Οι «Μακεδόνες» προοδεύουν, ΠΓΔΜ είναι η γραφειοκρατική ορολογία

Σε μια απίστευτη πρόκληση προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δηλώνοντας από τα Σκόπια πως «Οι “Μακεδόνες” σημειώνουν πρόοδο»! Η απαράδεκτη δήλωση έγινε σε συνέντευξή του στη γερμανόφωνη υπηρεσία της Deutsche Welle, με τον πρόεδρο της Κομισιόν να ισχυρίζεται πως: «Στην Μακεδονία, την ΠΓΔΜ, όπως λέγεται στην γραφειοκρατική ορολογία, διαπίστωσα ότι οι Μακεδόνες σημειώνουν σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της Ευρώπης. Αλλά δεν υποσχέθηκα σε κανέναν μια ημερομηνία ένταξης. Και δεν ανακοίνωσα ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων ούτε σε εκείνους οι οποίοι δεν βρίσκονται ακόμη σε διαπραγματεύσεις. Το θέμα για μένα είναι η ουσία των διαπραγματεύσεων και όχι ο προσδιορισμός ημερομηνίας. Οι προθεσμίες με ενδιαφέρουν, αλλά όχι τόσο ώστε να ξεχάσω την ουσία των διαπραγματεύσεων».

Κατά τα λοιπά ο κ. Γιούνκερ στάθηκε στην ανάγκη επιστρέψει η ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τονίζοντας ότι «οι λαοί της περιοχής θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ε.Ε. δεν είναι ένα κλαμπ των οικονομικά ισχυρών που θέλουν να πλουτίσουν περισσότερο, αλλά μια κοινότητα αρχών».

«Όλα μπορούν να γίνουν χειρότερα»

Ο κ. Γιούνκερ προειδοποίησε πάντως ότι αν απομακρυνθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, είναι πιθανό να επαναληφθούν οι συγκρούσεις του πρόσφατου παρελθόντος. «Εμείς οι παλιοί Ευρωπαίοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι από εδώ μπορεί να βγει ένα μήνυμα ειρήνης, μια συμβολή στην ευρωπαϊκή γαλήνη. Αν δεν είμαστε πρόθυμοι να καταστήσουμε εφικτή την ένταξη, τότε θα μπορούσαν όλα να γίνουν χειρότερα» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκαθηλώθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το αεροδρόμιο των Σκοπίων (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το Ράδιο Αρβύλα επιστρέφει δυναμικά!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Power of Love: Καλυμμένο μουσουλμανικού ερωτισμού soft porno