Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Πότε θα ξαναχτυπήσουν οι «γαλάζιοι» βουλευτές – Η ερώτηση που ετοιμάζουν, ποιον υπουργό στοχεύουν

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Μπορεί τα κυβερνητικά στελέχη να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους βουλευτές της ΝΔ, μετά και την τελευταία προτροπή του Μεγάρου Μαξίμου ενώ και οι υπουργοί έχουν ξεκινήσει τις ενημερώσεις για τα επικείμενα νομοσχέδια τους αλλά όπως φαίνεται οι ομαδικές ερωτήσεις θα συνεχιστούν.

Φυσικά από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν ξεκαθαρίσει από την αρχή πως οι ερωτήσεις αυτές είναι στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής και θεσμικής αποστολής των βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις δυο ερωτήσεις των 11 (που πλέον είναι 10 μετά τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά) και των 8 γαλάζιων βουλευτών υπάρχει ήδη κινητικότητα για νέα ομαδική ερώτηση που έχει να κάνει με την παραβατικότητα των ρομά και θα είναι προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Πρόκειται για βουλευτές που δεν έχουν υπογράψει τις δυο προηγούμενες ερωτήσεις των 11 για τα κόκκινα δάνεια και 8 για τους συνταξιούχους αντίστοιχα και κάποιοι από αυτούς εκλέγονται σε περιοχές που το τελευταίο διάστημα καταγράφονται περιστατικά που έχουν να κάνουν με τους ρομά

Ακόμα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ο χρόνος που θα κατατεθεί η ερώτηση ενώ πέρα από τους τουλάχιστον 6 βουλευτές που αναμένεται να συνυπογράψουν είναι και άλλοι που δείχνουν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα των ρομά ερώτηση είχαν καταθέσει πριν λίγο καιρό και οι βουλευτές της ΝΔ Θάνος Πλεύρης και Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Κόκκινα δάνεια

Την ίδια ώρα όμως γαλάζιοι βουλευτές συζητούν να επαναφέρουν το θέμα των κόκκινων δανείων. Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης να απάντησε άμεσα στην ερώτηση των 11 και την περασμένη εβδομάδα ενας εξ αυτών, ο βουλευτής στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής Γιώργος Βλάχος να κατέθεσε νέα ερώτηση αλλά κάποιοι φαίνεται πως συζητούν το ενδεχόμενο να θέσουν εκ νέου το θέμα.

Από εκεί και πέρα κάποιοι εστιάζουν και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αν και πριν από λίγες ημέρες ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Τσιάρας επεξεργάστηκε το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών το οποίο συζητήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και δίνει ανάσα σε παραγωγούς αλλά και εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών.

Συναντήσεις

Πάντως οι υπουργοί συνεχίζουν τις ενημερώσεις των γαλάζιων βουλευτών για τα νομοσχέδια που ετοιμάζουν με τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο να προγραμματίζει συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ήδη η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχουν ολοκληρώσει τις συναντήσεις με την γαλάζια Κ.Ο. ενώ κάποιοι υπουργοί το προηγούμενο διάστημα είχαν και δείπνα με βουλευτές που συμμετέχουν στις επιτροπές της Βουλής που έχουν να κάνουν με τα χαρτοφυλάκια τους όπως οι υπουργοί Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Διαβάστε επίσης:

Κατασκευαστικές: Κυριαρχία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, «άλμα» Intrakat, ανεβαίνουν οι «μικροί» – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα 6μήνου
Όλα τα μέτρα στήριξης του 2025 για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες
Παναγιώτα Χρυσάνθη: Η καπετάνισσα που ανέλαβε το τιμόνι της Andriaki Shipping