• Πολιτική

    Ποτάμι: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών – «Όχι» από Αμυρά και Ψαριανό

    • NewsRoom
    σταυρος θεοδωρακης

    Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του κόμματος “Το Ποτάμι”


    Τον διχασμό που επικρατεί στην κοινοβουλευτική του ομάδα ως προς τη στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών επιβεβαίωσε η συνεδρίασης της ΚΟ του Ποταμιού.

    Σύμφωνα με την ΚΟ του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, η οποία συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης, η τελική στάση του Ποταμιού, το οποίο εμφανίζεται κατ΄αρχήν θετικό απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών, θα εξαρτηθεί από το τελικό κείμενο και τη συμπεριφορά του Ζόραν Ζάεφ.

    Ωστόσο, τουλάχιστον δύο βουλευτές εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους με τη συμφωνία, ξεκαθαρίζοντας στους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος πως θα καταψηφίσουν κατά την διαδικασία κύρωσή της στη Βουλή. Πρόκειται για τον Γιώργο Αμυρά και τον Γρηγόρη Ψαριανό, οι οποίοι ενημέρωσαν πως έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους για τη στάση που θα κρατήσουν.

    Αντίθετα, υπέρ της συμφωνίας εμφανίζονται ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Σπύρος  Λυκούδης και ο Γιώργος Μαυρωτάς, οι οποίοι όμως δηλώνουν πως θα περιμένουν να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους όταν δουν το τελικό κείμενο που θα έρθει στη βουλή.

    Από την άλλη, «ναι» χωρίς κανέναν αστερίσκο δηλώνει πως θα ψηφίσει ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

    Στα συμπεράσματα της ΚΟ του Ποταμιού τονίζεται ότι η απόφαση του κόμματος  ποδηγετήθηκε κυρίως από τις τροπολογίες που κατέθεσε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

    Στην περίπτωση που οι προϋποθέσεις που θέτει το Ποτάμι υλοποιηθούν, τότε τέσσερις εκ των έξι βουλευτών ενδέχεται να πουν «ναι» και να προστεθούν στην κυβερνητική πλειοψηφία.



    ΣΧΟΛΙΑ