• Top Stories

    Πολιτικός με παρελθόν ο Κυριάκος, λέει το Μαξίμου


    Πολύ μελάνι χύθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα για το πώς αντιμετωπίζει το μέγαρο Μαξίμου την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αξίωμα του προέδρου της Νεας Δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα, το μέγαρο Μαξίμου ούτε αμήχανο είναι ούτε δυσαρεστημένο από την εκλογή του πρώην υπουργού, αφού όπως έλεγαν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης η εκλογή Μητσοτάκη, μάλλον θετικά θα λειτουργήσει για την κυβέρνηση παρά θα της δημιουργήσει προβλήματα. ” Η πολιτική πορεία και οι πρακτικες του από την θέση του υπουργού είναι γνωστές, έλεγε στέλεχος της κυβέρνησης.  Η επιλογή του δεν φέρνει κάτι καινούργιο στην πολιτική ζωή του τόπου. Όλοι ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν και ποια είναι η οικογένεια του. “

    Κορυφαίοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν μάλιστα ότι η στήριξη από τη συντριπτική μερίδα ΜΜΕ θα συσπειρώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα στελέχη του θα αντιληφθούν τον κίνδυνο αποδόμησης της κυβέρνησης, με το επιχείρημα ότι τώρα υπάρχει εναλλακτική λύση.

    Με δεδομένο, ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζεται πιο μνημονιακός και από τους μνημονιακούς το μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι τόσο η παρουσία του όσο και οι τοποθετήσεις του μέσα στη βουλή θα λειτουργήσουν προς όφελος της κυβέρνησης. Τέλος , επισημαίνουμε ότι αντίθετα με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ενασχόλησης του με την Βουλη δεν είχε ανοιχτά θέματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενέχεται για τις απολύσεις, που έγιναν στους σχολικούς φύλακες, τους καθηγητές και τις καθαρίστριες ενώ νωπή είναι η εμπλοκή του στην υπόθεση Siemens.



    ΣΧΟΛΙΑ