Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο συγκλόνισε όλη την Ευρώπη ενώ έστειλε ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες της. Στο κυνήγι του υπόπτου βρίσκονται οι γερμανικές αρχές καθώς όπως φαίνεται ο δράστης της αιματηρής επίθεσης κατάγεται από την Τυνησία και είναι 24 χρονών.
Μια ταυτότητα που βρέθηκε στο μοιραίο φορτηγό με το οποίο εξαπολύθηκε η αιματηρή επίθεση το βράδυ της Δευτέρας (19/12/2016) στην Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο κάτω από την θέση του οδηγού φαίνεται να ανήκει σε έναν άνδρα από την Τυνησία, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Οι άνδρες της αστυνομίας βρήκαν το έγγραφο αυτό το οποίο ανήκει σε έναν Τυνήσιο με το όνομα Anis A. ο οποίος έχει γεννηθεί το 1992 στην Ταταουίν.
Ο ύποπτος είναι επίσης γνωστός με δυο ψευδώνυμα. Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει να ασκηθεί δίωξη εναντίον αυτού του άνδρα και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία έχει προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη Τύπου στις 14.00 ώρα Ελλάδος. Πριν από την αστυνομία όμως, η εφημερίδα Bild δημοσίευσε μια φωτογραφία, η οποία όπως αναφέρει ανήκει στον ύποπτο δράστη.
Λίγη ώρα μετά, η εφημερίδα Welt έφερε στο φως κι άλλες φωτογραφίες του υπόπτου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι ο ύποπτος ως δράστης είναι μέλος πυρήνα σαλαφιστών στο Βερολίνο.
Μετά το φιάσκο με τη σύλληψη του 23χρονου Πακιστανού, πάντως, όλοι είναι επιφυλακτικοί.
Η αστυνομία εξετάζει περίπου 200 μαρτυρίες πολιτών που βρίσκονταν στον τόπο της επίθεσης. Όμως κι αυτές, επιφυλακτικά αντιμετωπίζονται. Μια τέτοια άλλωστε οδήγησε στη σύλληψη του 23χρονου το βράδυ της Δευτέρας, λίγη ώρα μετά το μακελειό, δυο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της επίθεσης.
Ο 23χρονος Πακιστανός, που είχε κάνει αίτημα ασύλου στη Γερμανία, αφέθηκε ελεύθερος.
Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να συνδέει τον άνδρα, που σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ ονομάζεται Naved B., με την επίθεση. Ήταν μια σύλληψη που έγινε λίγη ώρα μετά το μακελειό και αποδείχθηκε ένα μεγάλο φιάσκο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας: Ανατροπές της τελευταίας στιγμής – Νόμιμοι τρόποι για να μην πληρώσετε
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρομοκρατία στην Ευρώπη: Χριστούγεννα με το δάχτυλο στη σκανδάλη σε Ιταλία, Γαλλία και Αγγλία