• Top Stories

    Ο Θ. Σκυλακάκης γράφει το πιο σκληρό του άρθρο: Μας μετατρέπουν σε δουλοπάροικους

    • Contributor
    Θοδωρής Σκυλακάκης

    Θοδωρής Σκυλακάκης


    Το ξεδιάντροπο και χρεοκοπημένο κράτος αποφάσισε ότι το μόνο που δεν θα φορολογεί είναι την αναπνοή! Διαβάζω ότι η εφορία έχει αρχίσει και βάζει πρόστιμα σε νέα ζευγάρια (γιατί δεν δηλώθηκε λέει φόρος δωρεάς ύψους 40% για τα δώρα που τους έκαναν στο γάμο) και πρόστιμο στα ζευγάρια που πωλούν ακίνητα εξ αδιαιρέτου (γιατί η κοινή κατοχή υπέκρυπτε λέει σύσταση εταιρίας!).

    Πρόκειται για πράξεις που διαλύουν το όποιο κοινωνικό συμβόλαιο είχε απομείνει στη χώρα μεταξύ κράτους και κοινωνίας. Μετατρέπουν τους απλούς ανθρώπους σε φοροδουλοπάροικους, αφού τους υποχρεώνουν να υπάρχουν όχι για να ζουν τη ζωή τους αλλά για να πληρώνουν φόρους.

    Το συγκεκριμένο κράτος χρεοκοπημένο, με την παλάμη ανοικτή και απλωμένη προς ολόκληρη την οικουμένη, διεφθαρμένο με τη βούλα με εκατομμύρια πράξεις διαφθοράς στο ενεργητικό του (βλέπε τις σχετικές έρευνες της Διεθνούς Διαφάνειας), αναποτελεσματικό έως άχρηστο σε πλείστες από τις υπηρεσίες που προσφέρει (δείτε π.χ. πως οι μαθητές, για τους οποίους πληρώνουμε φόρους ώστε να έχουν δημόσια και δωρεάν παιδεία, είχαν από τις χειρότερες επιδόσεις στον πιο αντικειμενικό σχετικό διεθνή διαγωνισμό PISA -Programme for International Student Assessment- του ΟΟΣΆ, ή την αρνησιδικία μέσω της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων μετά δέκα και δεκαπέντε χρόνια), έχει αδιάντροπα εξαπολύσει εκστρατεία φορολογικής εξόντωσης των πολιτών, για να μεταθέσει σ’ αυτόν τις συνέπειες της ανικανότητας του.

    Οι πράξεις αυτές προκαλούν την δικαιολογημένη οργή και το μίσος του μέσου πολίτη και θα καταλήξουν είτε σε εκρηκτικές αντιδράσεις κατά της φορολογίας και των κρατικών δομών, είτε (συμβαίνει ήδη) σε μαζική μετανάστευση όλων των ανθρώπων και επιχειρήσεων, που είναι διεθνώς ανταγωνιστικοί και μπορούν να παράξουν σοβαρή προστιθέμενη αξία για την υπόλοιπη κοινωνία. Θα μείνουν τότε στην Ελλάδα σε άθλια κατάσταση, οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερα παραγωγικά προσόντα και οι δημόσιοι υπάλληλοι (μεταξύ αυτών και πολλοί καλοί που αδικούνται και ασφυκτιούν μέσα στο κλίμα γενικής ισοπέδωσης).

    Σημειώστε ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που πληρώνουμε σκάρτο 1% του ΑΕΠ για τόκους και χρεολύσια. Τα άλλα τα δανειζόμαστε από τους ξένους. Σκεφθείτε τι θα γίνει αν η πολιτική αυτή συνεχιστεί όταν θα πρέπει να πληρώνουμε 15% του ΑΕΠ για την εξυπηρέτηση και αποπληρωμή του χρέους.

    Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. Πρέπει η εγκληματική αυτή πολιτική της φορολόγησης των πάντων, για να διατηρηθεί ανέπαφο το σημερινό κράτος, να σταματήσει τώρα. Και αυτοί που την υποστηρίζουν να συντριβούν πολιτικά για μια τουλάχιστον δεκαετία. Αλλιώς χαθήκαμε!

    Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι Έλληνας πρώην Ευρωβουλευτής, μέλος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και Πρόεδρος του κόμματος «Δράση».



    ΣΧΟΛΙΑ