Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

“Στα μαχαίρια” Πολάκης-νοσηλευτές με αφορμή το “πλέξιμο”

ΝΔ σε Πολάκη: Είσαι υπηρέτης της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας

Παύλος Πολάκης

Για άλλη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ανοίγει μέτωπα. Τώρα, σειρά είχαν οι νοσηλευτές, με τους οποίους όπως φαίνεται ανοίγει κανονικό πόλεμο, καθώς σε δημόσια δήλωσή του είπε ότι “σε κέντρα υγείας της περιφέρειες οι νοσηλεύτριες πάνε για δουλειά με το πλεκτό τους”.

Επιπλέον, στη διάρκεια των εγκαινίων του τμήματος πυρηνικής ιατρικής στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι “Έχουμε και κέντρα υγείας ανά την Ελλάδα, εκεί όπου η λογική κατανομή είναι 6-8 νοσηλεύτριες, έχουμε 15, 18, 23 ή 25 και πάνε με το πλεκτό”.

Από τη μεριά της, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας χαρακτήρισε φαιδρές, απαράδεκτες και διχαστικές τις δηλώσεις του και ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να ανακαλέσει άμεσα.

Η Ένωση αναφέρει σχετικά να ανακαλέσει “τα όσα ξεστόμισε αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα φλέγοντα και άλυτα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Σ’ ένα κατεστραμμένο σύστημα υγείας , ο κ. Πολάκης έρχεται για άλλη μια φορά να πυροδοτήσει την οργή των χιλιάδων νοσηλευτών που χάρη στην αυτοθυσία και αυταπάρνησή τους -και όχι πλέκοντας- κρατούν ανοικτά τα νοσοκομεία ακόμα”.