Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σάλος στη Γερμανία: Ο Ερντογάν απαγόρευσε τα Χριστούγεννα

erdogan

Τι άλλο μπορεί να σκεφτεί για να προκαλέσει; Και να που μπορεί! Να απαγορεύσει ακόμη και τα… Χριστούγεννα. Ο λόγος για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δίνει συνέχεια στην κόντρα του με τη Γερμανία, η οποία ξεκίνησε όταν οι Γερμανοί βουλευτές, πριν από μήνες, αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Γερμανοί πολιτικοί αντέδρασαν με οργή στις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένα διεθνές σχολείο στην Κωνσταντινούπολη που χρηματοδοτείται και από το Βερολίνο απαγόρευσε τους εορτασμούς για τα Χριστούγεννα, παρότι το ίδιο το σχολείο προσπάθησε εκ των υστέρων να τις διαψεύσει.

«Δεν κατανοούμε την αιφνιδιαστική απόφαση της διεύθυνσης του Istanbul Lisesi», ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Είναι πολύ άσχημο που ακυρώθηκε η καλή παράδοση των διαπολιτιστικών ανταλλαγών πριν από τα Χριστούγεννα στο σχολείο αυτό με τη μακρά γερμανοτουρκική παράδοση», πρόσθετε η ανακοίνωση.

«Φυσικά θα το συζητήσουμε με τους Τούρκους εταίρους μας», τόνιζε η ανακοίνωση.

Το Istanbul Lisesi, που ιδρύθηκε το 1884 είναι ένα κρατικό δίγλωσσο σχολείο το οποίο υποστηρίζεται και από τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία στέλνει στο σχολείο 35 καθηγητές, του οποίους και πληρώνει. Στο σχολείο φοιτούν κυρίως Τούρκοι μαθητές, αλλά θεωρείται ένα από τα γερμανικά σχολεία του εξωτερικού.

Από την πλευρά του το ίδιο το σχολείο διαψεύδει ότι υπήρξε σχετική απαγόρευση, την οποία πρώτο μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο dpa και στη συνέχεια αναπαρήγαγαν μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία και τον κόσμο.

Σύμφωνα με το dpa, η διεύθυνση του σχολείου έστειλε ένα mail στους καθηγητές, στο οποίο αναφέρει ότι: «στη διάρκεια του μαθήματος δεν θα πρέπει να γίνεται αναφορά στα έθιμα των Χριστουγέννων και της χριστιανικής γιορτής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Κ. Βαξεβάνης – Χρ. Ράπτης: Τι κρύβεται πίσω από την κόντρα των δύο δημοσιογράφων;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παντελής Παντελίδης: Ρίγη συγκίνησης από τον μικρό αδερφό του – «Ακούω τη φωνούλα σου αδερφέ»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανεργία: Σοκαριστικά στοιχεία – Ούτε δουλειά, ούτε επίδομα για 9 στους 10 ανέργους