• Πολιτική

    Reuters: Πιθανό νέο Eurogroup εντός Δεκεμβρίου και συμφωνία για το χρέος… από του χρόνου

    Βρυξέλλες


    Απίθανη θεωρείται  η επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό πρόγραμμα και το χρέος από το σημερινό Eurogroup, έπειτα και από τις πρωινές δηλώσεις του προέδρου Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν περιμένει να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα στο θέμα της ελάφρυνσης κατά τη σημερινή συνάντηση.

    Όπως αναφέρει μάλιστα Ευρωπαίος αξιωματούχος στο διεθνές πρακτορείο Reuters, δεν αποκλείεται να υπάρχει νέο Eurogroup μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ οι περαιτέρω συζητήσεις μπορούν να αναβληθούν για τον Ιανουάριο.

    «Το Eurogroup συζητά τώρα για το ελληνικό πρόγραμμα και τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Ελλάδας για ελάφρυνση χρέους», γράφει και η βρετανική εφημερίδα, Guardian. «Ομως, δεν περιμένουμε κάποια σημαντική εξέλιξη σήμερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αξιολόγηση του προγράμματος»

    Οι συζητήσεις για τα μέτρα σχετικά με το χρέος μπορεί να ξεκινούν σήμερα, αλλά ένας συμβιβασμός θεωρείται απίθανος.

    Την ιδια ώρα ο Γερμανικός Τύπος  θεωρούσε σίγουρο πως θα υπήρχαν διαφορές αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα κατά τη σημερινή συζήτηση. Μάλιστα οι απαιτήσεις του Βερολίνου φαίνεται να αγγίζουν πλέον την παράνοια αφού ζητούν παράταση για άλλα δέκα χρόνια σκληρής λιτότητας στην Ελλάδα, με πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% που συμφωνήθηκε μέχρι το 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σόιμπλε, ο απόλυτος δυνάστης: Κατακερματίζει τον ελληνικό λαό – Ζητά άλλα δέκα χρόνια σκληρής λιτότητας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup: Το Grexit του Σόιμπλε, το «ΟΧΙ» στον Ρέντσι και τα μέτρα που «στραγγαλίζουν» τον ελληνικό λαό



    ΣΧΟΛΙΑ