Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Η… προφητική σιωπή της Αχτσιόγλου – “Ξέχασε” λοκ άουτ και ομαδικές απολύσεις στην ομιλία της

Αχτσιόγλου

Προβληματισμό για τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές προκαλεί η τοποθέτηση της  υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, τόσο στην προσύσκεψη των Eυρωπαίων Σοσιαλιστών όσο και στην σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών εργασίας, σχετικά με τις αναγκαίες πολιτικές για τον κοινωνικό πυλώνα της ΕΕ.

Και αυτό καθώς η  κ. Αχτσιόγλου αναλώθηκε στην εισαγωγική της ομιλία στην ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αποφεύγοντας να πει οτιδήποτε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων και το λοκ άουτ.

Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και στη σύνοδο των υπουργών, αποφεύγοντας τα «καυτά» θέματα των ομαδικών απολύσεων και του λοκ άουτ.

Η κ. Αχτσιόγλου, που είχε προσκληθεί ως παρατηρήτρια στη συνεδρίαση τoυ Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, έκανε απλά μια γενική αναφορά στα εργασιακά δικαιώματα μόνο όταν τέθηκε το θέμα από την εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία «ντροπή» την τυχόν επιβολή του λοκ άουτ, καθώς και την εκπρόσωπο των ευρωπαϊκών συνδικάτων, Λούκα Βισεντίνι.

Η απροθυμία της κ. Αχτσιόγλου να αναφερθεί σε αυτά τα κρίσιμα θέματα πιθανόν να μπορεί να θεωρηθεί ως προμήνυμα για την τελική στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις. Αρκετοί μάλιστα προεξοφλούν ως διάθεση υποχώρησης της κυβέρνησης στα δύο αυτά μέτωπα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, απευθυνόμενη η κυρία Αχτσιόγλου στην Ευρωπαία επίτροπο απασχόλησης, Βελγίδα Μαριάν Τίσεν, της ζήτησε να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τη «χάρτα θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων της Ευρώπης», η οποία διασφαλίζει το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Τόνισε, δε, όπως λέει η ανακοίνωση, ότι δεν «είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση για την υπεράσπιση του πυλώνα των κοινωνικών δικαιωμάτων και την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών να δημιουργούν εμπόδια για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΚΤ: Μέχρι το Δεκέμβριο 2017 η QE – Μ.Ντράγκι: Εξετάζεται περαιτέρω επέκταση και μετά το Δεκέμβριο 2017

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιδρούν έντονα οι αγρότες για τη νέα απεργία της ΠΝΟ – Ζητούν παρέμβαση Κουρουμπλή

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεταναστευτικό: Νέα διορία για την Ελλάδα από Κομισιόν