• Top Stories

    Ο φόβος των βομβιστών του υπ. Εργασίας και το κρυφό γκαράζ

    • Contributor


    Γκαράζ και φόβο για… παράπλευρες απώλειες έχουν οι επίδοξοι βομβιστές του υπουργείου Εργασίας. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν ήταν κλεμμένο πολύ καιρό, ενώ ο βομβιστής για να διασφαλίσει ότι η βόμβα δεν θα μετακινηθεί από κάποιον «περίεργο», την έδεσε στα κάγκελα με λουκέτο ασφαλείας μοτοσυκλέτας.

    Το γκρι Toyota Yaris που χρησιμοποίησαν, άρχισε να καίγεται στην οδό Μεταξά στα Εξάρχεια, στη 01:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, σχεδόν 10 λεπτά μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα των βομβιστών στην Εφημερίδα των Συντακτών. Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι πινακίδες κυκλοφορίας διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστές, αλλά αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο ίδιου τύπου και χρώματος. Από τον αριθμό πλαισίου και κινητήρα εξακρίβωσαν ότι είχε δηλωθεί η κλοπή του, από την γυναίκα ιδιοκτήτριά του, πριν από έναν περίπου χρόνο, στην περιοχή του Χαλανδρίου.

    Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, από τις καταγραφές καμερών ασφαλείας, είχαν ήδη διαπιστώσει ότι οι δύο βομβιστές, κινήθηκαν με όχημα τέτοιου τύπου και χρώματος, όταν προσέγγισαν την είσοδο του υπουργείου. Από το βιντεοληπτικό υλικό εξακριβώθηκε ότι η χρονική διάρκεια εναπόθεσης του ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού, που περιείχε περισσότερα από 10 κιλά ΤΝΤ και ANFO, ήταν μόλις 6 δευτερόλεπτα!

    Το μεγάλο χρονικό διάστημα από την κλοπή του οχήματος και η «αγωνία» των βομβιστών να μην υπάρξουν παράπλευρες απώλειες είναι μία ακόμη ένδειξη πως πίσω από την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κρύβονται νέες «μετεγγραφές» του Επαναστατικού Αγώνακαι της «θυγατρικής» του, Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, επισημαίνουν αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

    Οι ίδιες αστυνομικές πηγές θυμίζουν ότι στις 2 Ιουνίου 2005, ο Επαναστατικός Αγώνας χτύπησε με βόμβα μεγάλης ισχύος το τότε υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Πειραιώς. Η βόμβα ήταν σε σακβουαγιάζ δίπλα από κάδους απορριμμάτων μπροστά από το υπουργείο. Ένας άστεγος είχε μεταφέρει την βόμβα λίγα μέτρα μακρύτερα αλλά όταν διαπίστωσε το περιεχόμενο την εγκατέλειψε. Από την έκρηξη έσπασαν σχεδόν όλα τα τζάμια του υπουργείου και παρακείμενων κτιρίων, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά από τζάμι ένας πυροσβέστης.

    Κάτι αντίστοιχο, με θανατηφόρο όμως αποτέλεσμα, είχε καταγραφεί σε μία εύλογα «ορφανή» έκρηξη βόμβας, που είχε σημειωθεί στις 28 Μαρτίου 2010 μπροστά από κτίριο της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων στην οδό Ιακωβάτων 61 στα Πατήσια, με τον θάνατο του 15χρονου Χαμιντουλάχ (Χαμί) Νατζάφι. Ο μικρός είχε εντοπίσει το σακίδιο που ήταν στην είσοδο του κτιρίου, το άνοιξε και όταν περιεργαζόταν το ρολόι πυροδότησης, η βόμβα εξερράγη, με αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατό του και τον τραυματισμό της 45χρονης μητέρας και της 10χρονης αδερφής του.

    Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., υποστήριζαν τότε ότι η ενέργεια είχε γίνει από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, υπό την «επιτήρηση» μελών του Επαναστατικού Αγώνα, χωρίς ποτέ να στοιχειοθετηθεί κάτι τέτοιο παρότι υπήρχαν κάποια «ακούσματα» σχολιασμού της ενέργειας. Σε κείμενό τους οι Πυρήνες, εξέφραζαν μαζί με «την απέραντη θλίψη» τους για το γεγονός, την οργή τους για «τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ που επιχειρούν να εμπλέξουν την οργάνωση στο περιστατικό εντελώς αυθαίρετα και επιτηδευμένα», ενώ ζητούσε από τους υπεύθυνους της επίθεσης να αναλάβουν την ευθύνη.

    Πίσω από την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας, τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, διαπιστώνουν ομοιότητες της συνδεσμολογίας της βόμβας με αυτή που είχε εκραγεί στα γραφεία του ΣΕΒ, στις 24 Νοεμβρίου 2015, την οποία είχε αναλάβει η ΟΛΑ, ενώ οι προσμίξεις εκρηκτικών υλών, ενδεχομένως ΤΝΤ και ANFO (Νιτρικό αμμώνιο και πετρέλαιο) και η επιλογή του στόχου, μοιάζει με ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα. Επισημαίνεται ότι και στην βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ, η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε σακίδιο και πλαστικό φορέα, ενώ και το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί ήταν 40 λεπτά. Από την στιγμή που η βόμβα δεν εξερράγη, οι εντολές προς τους πυροτεχνουργούς ήταν να προβούν σε «χειρουργική» διάσπαση με κύριο μέλημα να μείνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα και αλώβητα κομμάτια του εκρηκτικού μηχανισμού για το ενδεχόμενο εντοπισμού αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού. Η αποτυχία της έκρηξης φαίνεται να οφείλεται σε κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία ή σε αστοχία υλικού.

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πλαστικό χρήμα: Τι συμβαίνει με “μαύρο χρήμα”, e- banking και αφορολόγητα εισοδήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από 2 Ιανουαρίου: σεισμός για χιλιάδες καταθέτες που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς θα φορολογηθούν όσοι έχουν εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ