• Top Stories

    Μπ. Κερέ: «Αναγκαία τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος»

    • NewsRoom
    Benoit Coeure

    Μπενουά Κερέ, στέλεχος ΕΚΤ (Benoit Coeure ECB)


    Ο Μπενουά Κερέ, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τόνισε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα είναι κάτι το αναγκαίο για το ελληνικό χρέος.

    Ειδικότερα, ο Κερέ δήλωσε ότι η ΕΚΤ «δεν έχει συζητήσει τον τερματισμό του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού», προσθέτοντας ωστόσο πως «αυτό θα γίνει κάποια στιγμή».

    Το στέλεχος της ΕΚΤ εξήγησε ότι «Δεν υπάρχει σχέδιο για να μειώσουμε τις αγορές στο μηδέν. Αυτό δεν συζητήθηκε καν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Θα χρειαστεί μια συζήτηση για την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής, αλλά πρέπει να ξεκινήσει με προσεκτικό τρόπο».

    Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, ο Κερέ επισήμανε πως υπάρχουν ακόμα ρίσκα από την αβεβαιότητα στην Ευρώπη και στο εξωτερικό, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν οικονομικό πλήγμα με τον περιορισμό των επενδύσεων και της κατανάλωσης, τονίζοντας συγκεκριμένα πως «Εκτός της ευρωζώνης, μεγάλες αλλαγές αναμένονται στην οικονομική πολιτική των ΗΠΑ, με μεγαλύτερη έμφαση στην δημοσιονομική πολιτική. Οι αλλαγές αυτές θα γίνουν αισθητές στην παγκόσμια οικονομία, με θετικές και αρνητικές συνέπειες που είναι ακόμα δύσκολο να αξιολογηθούν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καρέλιας: Τίναξε τη μπάνκα στον αέρα με τα bonus στους εργαζόμενους!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βραζιλία: Συνελήφθη η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη – Ομολόγησε την ενοχή του ο εραστής της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση μέχρι 9 Ιανουαρίου η αποπληρωμή για τέλη και παράδοση πινακίδων



    ΣΧΟΛΙΑ