• Πολιτική

    Καιρός: Δεύτερη επέλαση του χιονιά στην Αθήνα – Αναλυτικοί χάρτες (video)

    • NewsRoom
    xionia


    Με άγριες διαθέσεις συνεχίζεται ο χιονιάς και τις επόμενες ώρες. Ο καιρός σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα επιμείνει με το δεύτερο κύμα του χιονιά να αναμένεται να “χτυπήσει” το Πόρτο Γερμενό και τα Βίλια μέσα στις επόμενες ώρες.

     Όπως φαίνεται αναλυτικά από τους χάρτες της γαλλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το επόμενο «κύμα» θα δεχθεί η χώρα μας περίπου στις 4 το απόγευμα. Τότε αναμένεται να χιονίσει πυκνά στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Στερεάς, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, και της Ανατολικής Πελοποννήσου, όπως και στις Δυτικές Κυκλάδες.

    Ανάλογη είναι η εικόνα που δίνει και ο χάρτης με το ύψος του χιονιού για την ώρα αυτή. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως στα βόρεια προάστια το χιόνι θα φτάσει τους έξι πόντους, ενώ χιονόστρωση θα έχουμε στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, ακόμα και στην Μαγνησία.

    Αντίστοιχα, ακόμα ένα κύμα χιονόπτωσης αναμένεται και αύριο, Παρασκευή το πρωί, όταν επίσης θα χιονίζει στην Αττική, αν και μόνο στα βόρεια προάστια, βάσει των δεδομένων αυτή τη στιγμη. Το γεγονός σημαίνει ότι το χιόνι θα παραμείνει στρωμένο σε περιοχές όπως η Αττική, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και η Εύβοια, με κίνδυνο να παγώσει και να δημιουργηθούν προβλήματα.

    Χιόνια έως και 20 πόντοι στα προάστια της Αττικής

    Με το ύψος της χιονόστρωσης να έχει φτάσει έως και τους είκοσι πόντους σε πολλές περιοχές της Αττικής, οι επιστήμονες περιμένουν τις επόμενες ώρες αλλά δυο κύματα ισχυρών χιονοπτώσεων να πλήξουν το λεκανοπέδιο.

    https://youtu.be/ffAPWwYFKXw

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι μετεωρολόγοι το ύψος της χιονοστρωσης έφτασε στην Πεντέλη τα δέκα εκατοστά, ενω στο Διόνυσο, τη Δροσια, τη Σταματά και αρκετές ακόμα περιοχές άγγιξε τους 20 πόντους. Οι μετακινήσεις σε πολλούς δρόμους γίνεται με δυσκολία, ενώ μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας Αττικής πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις αλατιού.

    https://youtu.be/a5OrcEvetS4

    Ο υδράργυρος απο σήμερα το βράδυ θα πάρει την κατιούσα και μεχρι και την πρωτοχρονιά θα κατρακυλήσει σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στους -10 και -12 βαθμούς Κελσίου.

    Συμφωνα τώρα με τους μετεωρολόγους το πρώτο κύμα χιονιού που χτύπησε τα ξημερώματα της Πέμπτης την Αττική, θα το διαδεχτούν δυο ακόμα.

    Ποια δρομολόγια λεωφορείων δεν εκτελούνται

    Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί δρόμοι στην Αθήνα λόγο της χιονόπτωσης. Ο καιρός έχει δυσκολέψει τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ο ΟΑΣΑ δημοσιεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις λεωφορειακές γραμμές με προβλήματα λόγω χιονόπτωσης.

    Αναλυτικά μπορείτε να δείτε εδώ τις γραμμές λεωφορείων που έχουν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση για την αποπληρωμή – Πώς μπορείτε να μην πληρώσετε και να είστε νόμιμοι

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καιρός: Σε λευκό κλοιό η Αθήνα- Που θα χτυπήσει ο χιονιάς τις επόμενες ώρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΟΑΣΑ: Ποια δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται



    ΣΧΟΛΙΑ