Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Κ. Λαγκάρντ: Ένοχη για αμέλεια στη δίκη Ταπί

Κριστίν Λαγκάρντ

Christine Lagarde. Επικεφαλης IMF

Ένοχη κρίθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ από τη γαλλική δικαιοσύνη για την υπόθεση Ταπί, χωρίς ωστόσο να της επιβληθεί ποινή. Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για αμέλεια, ενώ ο δικηγόρος της Πατρίκ Μεζονέβ, επισήμανε ότι θα ασκήσει έφεση στην δικαστική απόφαση.

Η Λαγκάρντ ανέλαβε την ευθύνη για όλες τις κατηγορίες που δέχτηκε, δηλώνοντας πως ενήργησε με μοναδικό στόχο την προάσπιση του γενικού συμφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί, πρώην ιδιοκτήτης της εταιρείας Adidas, είχε κινηθεί δικαστικά εναντίον της κρατικής τράπεζας Credit Lyonnais, ζητώντας αποζημίωση για απάτη. Η υπόθεση βρισκόταν επί χρόνια στις διάφορες βαθμίδες της γαλλικής Δικαιοσύνης έως το 2007, οπότε και το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών συμφώνησε στην παραπομπή της σε ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο.

Η Λαγκάρντ διατελούσε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί και η απόφαση που έλαβε προκάλεσε ζημιά 400 εκατομμυρίων ευρώ στο γαλλικό Δημόσιο, καθώς το διαιτητικό δικαστήριο επιδίκασε το κατά πολύ υψηλότερο από το προβλεπόμενο ποσό προς όφελος του επιχειρηματία.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν ήταν παρούσα στην ανακοίνωση της απόφασης, καθώς βρίσκεται στην Ουάσινγκτον από την Παρασκευή. Προηγουμένως είχε δηλώσει στο δικαστήριο ότι πάντα ενεργούσε με καλή πίστη.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Να η συντριβή του ιδιωτικού τομέα. Στα 396 ευρώ ο μισθός (στο δημόσιο είναι 900 ευρώ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παντιέρα αντίστασης του δημάρχου Πατρέων, Κ. Πελετίδη κατά Σκουρλέτη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαξεβάνης vs Ράπτης: «Χρήστο Ράπτη, για να γράφεις στα απόκρυφα, πρέπει να έχεις – Έχεις του κ@λου αναγνωσιμότητα»