Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
What's happening

Ιταλία: «Τα δίνει όλα» για τις τράπεζες

MONTE DEI PASCHI

MONTE DEI PASCHI

Πακέτο 15 δισεκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η Ιταλία για την στήριξη του τραπεζικού κλάδου της χώρες, έπειτα και από τα αποτελέσματα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, συμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNBC.

Κύρια «υποψήφια» για το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου χρηματοδότησης είναι η Monte dei Paschi di Siena, η τρίτη μεγαλύτερη και παλαιότερη τράπεζα στην Ιταλία. Η Monte dei Paschi εχει ανοίξει την προσφορά για τη μετατροπή των ομολόγων σε μετοχές. Το swap θα «τρέξει» από σήμερα μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Συνολικά η τράπεζα αναζητά κεφάλαια ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στόχος όλων είναι να αποφευχθεί η εκκαθάριση από την ΕΚΤ, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ευρύτερη τραπεζική και πολιτική κρίση στην Ιταλία. Την ίδια ώρα η ΕΚΤ έχει αρνηθεί να παρέχει παράταση στον χρόνο στην ιταλική τράπεζα, καθώς εκτιμά πως υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση στην ήδη προβληματική ρευσότητα.

Πηγές ανέφεραν στο Reuters πως αν χρειαστεί, η κυβέρνηση της χώρας είναι έτοιμη να παρέμβει ώστε να σώσει την τράπεζα.

Πέραν της Monte dei Paschi di Siena, κρατική στήριξη μπορεί να λάβουν και οι μη εισηγμένες Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca, σύμφωνα με το CNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έτοιμη να διασώσει τη Monte dei Paschi di Siena η Ιταλία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Monte dei Paschi: Αναζητά 5 δισ. ευρώ μέσω ανταλλαγής ομολόγων και έκδοση μετοχών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΚΤ: «Όχι» στη Monte dei Paschi για παράταση χρόνου