• Top Stories

    Επιβεβαίωση του υπ. Δικαιοσύνης: «Ίδιο πρόσωπο ο Αφγανός για τη δολοφονία στη Γερμανία με τον Ιρανό που αποπειράθηκε να σκοτώσει φοιτήτρια στην Κέρκυρα»


    Τρόφιμος των φυλακών ανηλίκων στο Βόλο και ευεργετηθείς από το νόμο για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων ήταν ο Αφγανός που κατηγορείται για τη δολοφονία 19χρονης στη Γερμανία, ακριβώς ένα χρόνο μετά την αποφυλάκισή του για την απόπειρα δολοφονίας μιας 20χρονης φοιτήτριας στην Κέρκυρα.  

    Την επιβεβαίωση κάνουν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι όσο ήταν έγκλειστος επέδειξε άριστη διαγωγή, παρακολουθούσε το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και συγχρόνως παρείχε εργασία μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

    Ο Χουσεϊν Καβάρ, από το Δεκέμβριο του 2015 είναι καταζητούμενος των ελληνικών αρχών ως δραπέτης των φυλακών. Ένα μήνα μετά την αποφυλάκισή του παραβίασε τον περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί κι έκτοτε, παρέμενε άφαντος.

    «Ανήλικος Ιρανός»

    Για τις ελληνικές αρχές ο νεαρός δεν είναι Αφγανός αλλά Ιρανός. Αυτή την υπηκοότητα έφεραν τα έγγραφά του όταν συνελήφθη στην Κέρκυρα τον Μάιο του 2013 για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την απόπειρα ληστείας μιας 20χρονης φοιτήτριας. Ο 17χρονος της είχε επιτεθεί για να της αρπάξει την τσάντα, η κοπέλα αντιστάθηκε και ο αλλοδαπός την έσπρωξε και την έριξε στο κενό από ύψος 8 μέτρων.

    Ως ανήλικος –φερόταν να γεννήθηκε το 1996- δικάστηκε ένα χρόνο αργότερα από δικαστήριο ανηλίκων και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης –κατά συγχώνευση- 10 ετών. Μεταφέρθηκε στις φυλακές ανηλίκων του Βόλου και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο και παράλληλα να εργάζεται.

    Στις 30 Οκτωβρίου του 2015, έχοντας 581 ημερομίσθια (εργασία και ώρες διδασκαλίας) και παράλληλα την αναφορά των υπευθύνων της φυλακής για καλή συμπεριφορά και κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, ο εισαγγελέας αποφασίζει την υπό όρους απόλυση του ανήλικου  βάσει διάταξης του νόμου Παρασκευόπουλου: όποιος εκτίει ποινή κάθειρξης έως 10 έτη, δύναται να αποφυλακιστεί υπό όρους, έχοντας εκτίσει τα 2/5 της ποινής του (πραγματικά συν εργασία).

    Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη διάταξη προϋπήρχε σε νόμο του προκατόχου του κ.Παρασκευόπουλου, ο οποίος ανανέωσε την ισχύ της.

    Εχοντας αποφυλακιστεί μετά από 2,5 χρόνια κράτησης για μία 10ετή ποινή κάθειρξης, ο νεαρός δήλωσε ως μόνιμη κατοικία του σπίτι στην Αθήνα και σε αστυνομικό τμήμα της όφειλε να εμφανίζεται μία φορά το μήνα. Τήρησε την υποχρέωσή του μόνο το Νοέμβριο του 2015.  Από τον Δεκέμβριο δεν ξαναεμφανίστηκε. Η αποφυλάκισή του ανακλήθηκε και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

    Ένα χρόνο μετά, ο Χουσεϊν Καβάρ κατηγορείται για τη δολοφονία μιας 19χρονης που βρέθηκε νεκρή στον ποταμό Dreisa στην πόλη Freiburg της Γερμανίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πανελλήνιες 2017: Τον Ιούνιο, αντί για τον Μάιο, φέτος οι εξετάσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλήνιες 2017: Η εγκύκλιος με τα εξεταζόμενα μαθήματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Πόλεμος» για την ντροπιαστική δήλωση Ζουράρι: «Και να μας πάρουν οι Τούρκοι μερικά νησιά δεν πειράζει»



    ΣΧΟΛΙΑ