Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Εντολή εισαγγελέα: Πραγματογνωμοσύνη στις τηλεφωνικές γραμμές του ΚΚΕ

Τράπερ

Εντολή για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις τηλεφωνικές γραμμές του ΚΚΕ έδωσε ο εισαγγελέας, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας που διατάχθηκε μετά τις καταγγελίες του Κομμουνιστικού Κόμματος για «περίεργες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό τους κέντρο».

Ένα 24ωρο μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ.Νούλης (ο οποίος ανέλαβε τη διερεύνηση των καταγγελιών) παρήγγειλε στους ειδικούς ΟΤΕ και ΑΔΑΕ την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν «κοριοί» ή τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε επίσης από την Κρατική Ασφάλεια να καλέσουν άμεσα και να πάρουν καταθέσεις από τους καταγγέλλοντες του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος που άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό: «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο ‘κέντρο’» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαρινόπουλος: «Βροχή» εισαγγελικών ερευνών για φοροδιαφυγή, απάτη, ακάλυπτες επιταγές, μη καταβολή δεδουλευμένων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέτρα 4,2 δισ. ευρώ “εδώ και τώρα” ζητά το ΔΝΤ – Στην κυβέρνηση απειλούν με πολιτικές εξελίξεις

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Κόκκινος» συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις – Όλα έτοιμα για πόλεμο στο Αιγαίο