Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση: 6 στους 10 Έλληνες ζητούν την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων με αρνητική αξιολόγηση

δημόσιοι υπάλληλοι

Την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που αξιολογούνται αρνητικά θέλει το 63% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών με μόνο το 18% να εκφράζει διαφορετική άποψη.

Συγκεκριμένα, όσοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησαν σε ερωτήσεις: 

Για το εάν η Εκκλησία πρέπει να διαχωριστεί από το ελληνικό κράτος: συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 38%, μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 46%, ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 14%, ενώ το 2% «Δεν ξέρει/δεν απαντά».

Για το εάν οι μισθοί των κληρικών πρέπει να καταβάλλονται από το κράτος: συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 42%, μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 40%, ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 12%, ενώ το 6% «Δεν ξέρει/δεν απαντά».

Για το εάν πρέπει να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων: συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 61%, μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 25%, ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 11% και το 3% «Δεν ξέρει/δεν απαντά».

Για το εάν πρέπει να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που αξιολογούνται αρνητικά: συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 63%, ενώ μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 18%.

Για το εάν πρέπει να είναι χαμηλότερη η φορολογία των επιχειρήσεων: συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί το 81%, ενώ μάλλον διαφωνεί ή διαφωνεί πλήρως το 8%.

Γράφημα της εταιρείας ProRata

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μουδιασμένη η Ευρώπη: Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ιταλία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup: Το Grexit του Σόιμπλε, το «ΟΧΙ» στον Ρέντσι και τα μέτρα που «στραγγαλίζουν» τον ελληνικό λαό

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Άγγελος Δερλώπας μιλά στη Λώρη Κέζα για το εταιρικό coaching