• Πολιτική

    Άρειος Πάγος: Εισαγγελική παρέμβαση για τις υποκλοπές που καταγγέλλει το ΚΚΕ

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελία του ΚΚΕ περί παρακολουθήσεων του τηλεφωνικού του κέντρου. Η κα Δημητρίου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών γραμμών, τόσο στα γραφεία του ΚΚΕ όσο και άλλων κομμάτων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

    Αυτή την ώρα τεχνικοί του ΟΤΕ διεξάγουν ελέγχους χωρίς όμως να έχουν παρατηρήσει κάτι σημαντικό μέχρι στιγμής.

    Όπως κατήγγειλε με ανακοίνωσή του το κόμμα, «περίεργες συνακροάσεις» στο τηλεφωνικό κέντρο των κεντρικών γραφείων του κόμματος, στον Περισσό. Στην ανακοίνωσή του, υπογράμμισε ότι «τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού».

    Σύμφωνα με το κόμμα, υπήρχαν περιπτώσεις όπου η τηλεφωνική γραμμή χτυπούσε παράλληλα στα γραφεία του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού, οι οποίες προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο κέντρο.

    «Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων», ανέφερε η ανακοίνωση του Περισσού.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ενημέρωσε προφορικά για το θέμα τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, και τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που εμφανίζονται στις συνακροάσεις, τον Πάνο Ρήγα(ΣΥΡΙΖΑ), τον Λευτέρη Αυγενάκη (ΝΔ) και τον Σπύρο Λυκούδη (Ποτάμι).

    Η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσαν ότι το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και ότι θα υπάρξει ενημέρωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), του ΟΤΕ και όλων των αρμόδιων φορέων.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος φάνηκε να επιβεβαιώνει την όλη υπόθεση: «Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Ν.Δ. είναι εξαιρετικά σοβαρές. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους. Ηδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: OTE: Πραγματοποιείται έρευνα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφη Αχτσιόγλου – Ένας νέος Βαρουφάκης γεννιέται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα Δικαστική Ένωση: «Ελεγχόμαστε αν είμαστε νόμιμοι, όχι αν έχουμε σκοπιμότητες»



    ΣΧΟΛΙΑ