Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Αναχρονιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα από βουλευτή των ΑΝΕΛ

Σε μια ακόμα διαφοροποίηση από νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης βαδίζουν οι ΑΝΕΛ που πρόκειται να καταψηφίσουν διάταξη με την οποία επέρχεται εξομοίωση Συμφώνου Συμβίωσης και γάμου γύρω από τα εργασιακά δικαιώματα.

Κατά τους ΑΝΕΛ η ρύθμιση αυτή αποτελεί ακόμα ένα βήμα υπέρ των ομοφυλοφίλων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Κατσίκης ήταν ιδιαίτερα επιθετικός του στην τοποθέτηση, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριου Γεωργιάδη (μίλησε για Μεσαίωνα) αλλά και άλλων βουλευτών. Αντίθετα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρέμειναν –για ευνόητους λόγους- σιωπηλοί.

“Αδυνατώ να κατανοήσω τη συγκεκριμένη ρύθμιση” δήλωσε ο κ. Κατσίκης και διευκρίνισε ότι το πρόβλημα των ΑΝ.ΕΛ αφορά στο Σύμφωνο Συμβίωσης μόνο των ομοφυλοφίλων προσθέτοντας ότι το κόμμα του σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα υπερασπίζεται όσο μπορεί. Εξέφρασε την αντίθεσή του για την αντικατάσταση του προσδιορισμού γεννετήσιος με τη λέξη “σεξουαλικός” όσον αφορά στον προσανατολισμό του ατόμου λέγοντας ότι η λέξη γεννετήσιος σημαίνει τρόπος αναπαραγωγής , δηλαδή τον τρόπο που οφείλει κανείς να ζει ως έλλογο ον ακολουθώντας τα χρηστά ήθη, ενώ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις εκφράζοντας την άποψη ότι ακόμα και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του ατόμου πρέπει να οριοθετείται.

Αίσθηση προκάλεσε το παράδειγμα που χρησιμοποίησε:

Κ.ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού εάν η δασκάλα του προβεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί ως δάσκαλος. Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίττερ;

Μ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Ενωση Κεντρώων): Γιατί δεν μπορεί;

Κ.ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί δεν μπορεί, δείχνει το IQ σας. Οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές. Εμείς πιστοί στη θέση μας θα καταψηφίσουμε και σήμερα παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως Έλληνες πατριώτες και συνεχίζοντας τον αγώνα των αρχών μας.

Γ.ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ: (προεδρεύων): κε Κατσίκη τίθεται ένα θέμα όμως. Θα ζητούν πιστοποιητικό ότι κάποιος δεν είναι γκέι;

Μ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έχεις μείνει στον μεσαίωνα κε Κατσίκη. Ο κ. Κατσίκης κρίνει προφανώς από το δικό του IQ στο μεσαιωνικό σκοταδισμό που η ίση μεταχείριση δεν μπορεί να είναι δικαίωμα των ανθρώπων. Να ανακαλέσει.

Το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, αλλά και κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές κατέθεσαν αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Πηγή: thetoc.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ESM: Αυτή είναι η επιστολή με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Πλ. Βικτωρίας: Μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών, το 39χρονο θύμα (video) upd

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Casus belli η δήλωση Τσαβούσογλου: «Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος»