• Πολιτική

    Politico: Πώς σχολιάζει τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ – Τι λέει για επανεκλογή Ανδρουλάκη

    • NewsRoom
    Νίκος Ανδρουλάκης - Στέφανος Κασσελάκης

    Νίκος Ανδρουλάκης – Στέφανος Κασσελάκης


    «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα οδεύει προς μία ακόμη κατάρρευση», έπειτα από τις ραγδαίες εξελίξεις που προκάλεσε το μπλόκο της Κεντρικής Επιτροπής στην υποψηφιότητα του Στέφανο Κασσελάκη, είναι ο τίτλος δημοσίευματος του Politico, το οποίο αναφέρεται τόσο στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ .

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς μια ακόμη διάσπαση και ενδεχομένως την απώλεια του τίτλου του ως αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας», αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε ότι ο πρόσφατα καθαιρεθείς ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

    «Η συντριπτική ψήφος κατά του Κασσελάκη ήρθε σε μια συνεδρίαση γεμάτη εντάσεις, λεκτικές επιθέσεις, αποδοκιμασίες και προσπάθειες μποϊκοτάζ», αναφέρει ακόμη το Politico.

    Ακολούθως το δημοσίευμα αναφέρεται στη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 60%.

    «Ο επανεκλεγείς ηγέτης θα επιδιώξει να επωφεληθεί από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και να αξιοποιήσει την προσοχή που δημιούργησαν οι εκλογές, σε μια στιγμή που θα μπορούσε να κρίνει το μέλλον της κεντροαριστεράς της χώρας».

    Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ η διαφαινόμενη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και η απώλεια τουλάχιστον πέντε βουλευτών, θα μπορούσε να το οδηγήσει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι ορισμένα κομματικά στελέχη και αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καλύψουν το κενό στην κεντροαριστερά και να σχηματίσουν μια δύναμη που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία.

    Ο κ. Ανδρουλάκης θεωρείται αντίθετος σε έναν τέτοιο συνασπισμό δυνάμεων, ενώ ο κ. Δούκας θεωρείται υπέρ μιας συνεργασίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρχεται τροπολογία για τα tips σε εστιατόρια, μπαρ και delivery – Όλες οι αλλαγές για εργαζόμενους και εργοδότες

    Δέσμευση Ντόναλντ Τραμπ για την πρόσληψη 10.000 συνοριοφυλάκων

    Χρήστος Σταϊκούρας: 35 νέα λεωφορεία εντάχθηκαν σήμερα στα δρομολόγια της Αττικής



    ΣΧΟΛΙΑ