Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πολυμέτωπη μάχη της Ελλάδας για το Προσφυγικό

Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας

 

 

Στο ρόλο της Τουρκίας αλλά και στην ελλιπή βοήθεια από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αναφερθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην σύνοδο κορυφής που γίνεται στις Βρυξέλλες με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό. Παράλληλα θα μιλήσει για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει το ελληνικό κράτος προκειμένου να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες στις οποίες αντιμετωπίζει .

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σε στενά χρονικά πλαίσια και σε αντίξοες συνθήκες, τόσο ως προς τις ροές όσο και ως προς τα οικονομικά καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας» είπε χθες ο Αλ. Τσίπρας από την Χίο, αναφερόμενος στις προσπάθειες που έχουν γίνει από την ελληνική πλευρά, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι έφτασε η ώρα του λογαριασμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας πριν από την σύνοδο κορυφής θα παρευρεθεί σε συνάντηση οκτώ αρχηγών κρατών στην οποία έχει κληθεί και θα παραστεί και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στην συνάντηση αυτή -σύμφωνα με πληροφορίες- ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι παρά τις όποιες συμφωνίες μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει λιγότερες από 100 μετεγκαταστάσεις, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ουσιαστική συνεισφορά για την επιστροφή μεταναστών στις χώρες τους.

Ακόμα, θα αναφερθεί στον ρόλο της Τουρκίας λέγοντας ότι είναι αναγκαίο  να ελεγχθεί το αποτέλεσμα της συμφωνίας με την Ε.Ε.. «Χειροκροτήσαμε την συμφωνία», είπε χθες ο πρωθυπουργός, «αλλά πρέπει να συνδράμει η Τουρκία για να μειωθούν οι ροές. Βεβαίως να δοθούν χρήματα και να βοηθηθεί η Τουρκία αλλά κι εκείνη να συμβάλλει στη μείωση των ροών».

Ο Αλέξης Τσίπρας  θα συναντηθεί με τον Ντέιβιντ Κάμερον προκειμένου να ενημερωθεί από τον Βρετανό πρωθυπουργό για τις προτάσεις του για τις συνθήκες της Ε.Ε. και τις κοινοτικές σχέσεις.