• Πολιτική

    Πόλεμος Μητσοτάκη – Τσίπρα: «Είσαι ο πρωθυπουργός του μαύρου στα κανάλια»

    ΝΔ


    «Επιτέλους, αντιπολίτευση!». Αυτό λένε σήμερα οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και απλοί πολίτες που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις κινήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα αμηχανίας και απραγίας, φαίνεται πως η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ… «ξύπνησε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που περνά στην αντεπίθεση με σκληρή κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό, με αιχμή τη διαδικασία της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών.

    Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού δείχνει ξεκάθαρα μία διάθεση σύγκρουσης με την κυβέρνηση, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις αντίστοιχες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το επόμενο Σαββατοκύριακο.

    kyriakos mitsotakis

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ χρησιμοποιεί ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων «πρωθυπουργό του μαύρου», «κουρασμένο πρωθυπουργό» και «μεταλλαγμένο πολιτικό» που είναι «αμετανόητος στην κατηφόρα του», δίνοντας το στίγμα μίας στιβαρής αντιπολιτευτικής γραμμής που απουσίαζε τις τελευταίες εβδομάδες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία:

    «“Και συνεχίζουμε τα ψέματα”. Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής συνέντευξης του πρωθυπουργού.

    Του πρωθυπουργού που συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους Έλληνες.

    Του πρωθυπουργού του “μαύρου” στα κανάλια με τους απολυμένους εργαζόμενους και το χτύπημα στη Δημοκρατία και στην πολυφωνία.

    Του μαύρου στη διαφάνεια αφού αρνείται να φέρει τα πόθεν έσχες των καναλαρχών στη Βουλή.

    Του μαύρου στη ζωή των συνταξιούχων που κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα ότι τσεκούρωσε τις συντάξεις τους.

    Του μαύρου σε όλους τους Έλληνες που υπερφορολογεί, διαλύοντας κάθε σταθερό σημείο στη ζωή τους».

    nea-dimokratia

    «Ένας κουρασμένος πρωθυπουργός των απολύσεων και της διαπλοκής, που έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα, αλλά παραμένει σφηνωμένος στην καρέκλα του. Ένας μεταλλαγμένος πολιτικός, αμετανόητος στην κατηφόρα του. Μοιάζει τουλάχιστον αστείο ο πρωθυπουργός του τρίτου – αχρείαστου – Μνημονίου, των capital controls και της ύφεσης να ισχυρίζεται ξαφνικά ότι μπορεί να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη», συνεχίζει η ΝΔ, και καταλήγει προαναγγέλλοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Αλλά ό,τι και να πούμε εμείς, οι πολίτες τώρα ξέρουν.

    Ελπίζουμε να τον είδαν όσο γίνεται περισσότεροι Έλληνες.

    Συνιστούμε στον κ. Τσίπρα να περιμένει μια εβδομάδα.

    Οι πολίτες θα ακούσουν την συμφωνία αλήθειας και την πρόταση ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και θα βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους».

    Και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς η ΝΔ έχει αναδείξει σε «σημαία» της το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, και σε ενημερωτικό της σημείωμα εξειδικεύει την κριτική της σε αυτό το ζήτημα, παρουσιάζοντας το «χρονικό του ‘μαύρου’ στην πολυφωνία», κάνοντας λόγο για αυθαίρετη και αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης που «αποτελεί γροθιά στην αντικειμενική ενημέρωση και την πολυφωνία».

    «Βάζει λουκέτο σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ρίχνει ‘μαύρο’ στην ενημέρωση και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους. Δημιουργεί προϋποθέσεις ενός μιντιακού ολιγοπωλίου που ευνοεί τη διαπλοκή. Στερεί έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων από το Δημόσιο. Πανηγυρίζουν για τα 246.000.000 ευρώ, αλλά δεν λένε κουβέντα για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που θα χάσει το Δημόσιο από το κλείσιμο των υφιστάμενων τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν άδεια», υποστηρίζει η ΝΔ, προσθέτοντας: «Ένας υποψήφιος καταγγέλλει άλλο ότι έπαιξε το ρόλο του λαγού. Ένας υποψήφιος ζητάει να δοθεί το βίντεο της διαδικασίας και αρχικά να εγκρίνεται το αίτημα του από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, η κυβέρνηση αντιτίθεται και παρεμβαίνει με αποτέλεσμα να ακολουθεί η αρχική εντολή και τελικά να εγκριθεί πρόσβαση στο υλικό, αφού διαχωριστούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Μια διαδικασία που υπουργός κουμπάρος υπερθεματιστή μιλάει για ‘μαύρα χρήματα’ αλλά ο πρωθυπουργός δεν παίρνει θέση. Ένας υπερθεματιστής που παίρνει  – από τον άλλο του υπουργό κουμπάρο – έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ένας υποψήφιος που καταθέτει εκπρόθεσμα τα δικαιολογητικά, αλλά τελικά γίνεται δεκτός από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, την οποία έχει διορίσει ο υπουργός και στην οποία δεν μετέχει κανένας δικαστικός».

    kanalia ektos microphona

    Η Νέα Δημοκρατία ζητά εξάλλου να προσκομίσει η κυβέρνηση το σύνολο των στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων υπερθεματιστών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, από τα οποία να αποδεικνύεται η νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων τους, σχολιάζοντας ότι το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών δεν το έλεγξαν τα αρμόδια κρατικά όργανα, αλλά μια Επιτροπή που έχει οριστεί από τον κ. Παππά,  στην οποία δεν συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, ούτε δικαστικοί λειτουργοί, αλλά μέλη άσχετων ειδικοτήτων.

    «Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή για την Κυβέρνηση. Δεν μπορούν να κρυφτούν. Οι πολίτες τους έχουν καταλάβει», καταλήγει η ΝΔ.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/alexis-tsipras-enochlimenos-ke-fanera-eknevrismenos-apo-erotisi-gia-mavro-sta-kanalia-video/73220



    ΣΧΟΛΙΑ